A bögrés sütiket nem lehet elrontani, és elkészítési idejük is viszonylag rövid: az itt bemutatott változat fél óra alatt elkészíthető. Nyáron használhatunk hozzá friss gyümölcsöt, de a kiolvasztott mirelit meggy is tökéletes, csak kiolvasztás után egy szűrőben alaposan le kell csöpögtetni. Cukormentes, sütésálló csokipasztillához nehezebb hozzájutni, de a hozzávalóknál leírt módon helyettesíthetjük 90 % kakaótartalmú fekete csokoládéval. Jó kísérletezést kívánunk!
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre nyírfacukor
100 gramm szeletelt mandula + fél maréknyi a beszóráshoz
1 csomag sütőpor
4 egész tojás
8 evőkanál olívaolaj
10 evőkanál tej
+
250 gramm meggy (megmosva, leszárítva), vagy fagyasztott meggy kiolvasztva és lecsöpögtetve
100 gramm sütésálló csokipasztilla (helyettesíthetjük 90 % kakaótartalmú csokoládéval, melyet előtte egy órára a mélyhűtőbe teszünk és fagyott állapotban darabokra törjük)
A hozzávalókat összekeverjük, és egy olajozott, lisztezett tepsibe öntjük. A meggyet és a csokit a tetejére szórjuk, majd meghintjük szeletelt mandulával. 3 percig 220 fokon, majd további 20 percig 180 fokon sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Recept: Két cica konyhája
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.