Az évbúcsúztatáshoz egy egyszerű, nagyon könnyű és finom desszertet ajánlunk, amely ráadásul rendkívül kalóriaszegény: sült almából és tojáshabból áll. Akik komolyan odafigyelnek az energiabevitelre, a tetejét díszítő csokoládé mázat és a diót elhagyhatják, mert az almakrém önmagában is csodás csemege.
Ha elég édes almát választanak (pl. starkingot), minimális édesítésre lesz szükség.
Hozzávalók
1 kg alma
4 tojásfehérje
2 evőkanál nyírfacukor
½ mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 evőkanál darált dió
2 evőkanál cukormentes sárgabarack lekvár
100 g fekete csokoládé (legalább 70%-os)
1 evőkanál olaj
1 csipet só
Az almákat megtisztítjuk, kimagozzuk, és félbevágva 160 fokos sütőben megsütjük. Ha félig kihűlt, feldaraboljuk majd botmixerrel pürésítjük, és egy evőkanál nyírfacukrot, szegfűszeget és egy evőkanál baracklekvárt adunk hozzá.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a teljesen kihűtött almakrémhez, és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.
A csokoládét vízgőz felett az olajjal és egy evőkanál nyírfacukorral felolvasztjuk, és vékony rétegben bevonjuk vele a kiporciózott almakrémet, majd a tetejére teszünk egy kiskanál baracklekvárral kikevert darált diót.
Sok sikert kívánunk a szilveszteri készülődéshez!
Recept: Két cica konyhája
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.