Hortobágyi Anna receptje és fotója
Hozzávalók:
-fél csomag 8 lapos rétestészta
-1 üveg diabetikus meggy befőtt a levével együtt
-1 csomag epres pudingpor(főzős!)
-1-2 ek nyírfacukor
-10 dkg margarin
Elkészítés:
A meggyet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk és elkeverjük benne az epres pudingport. Folyamatosan kevergetve felforraljuk.Ha kész,belekeverjük a nyírfacukrot ízlés szerint(nekem 1 evőkanál elég volt),és a meggyet,majd félretesszük hűlni. Akkor jó,ha teljesen lehűlt,és összeállt a töltelék.
A réteslapokat egymásra helyezzük úgy,hogy minden lapot megkenünk az olvasztott margarinnal.A többi lapot felhasználásig nedves konyharuhával letakarjuk. Ha ez kész,a négy lapon elkenjük a tölteléket, feltekerjük, és kikent tepsibe fektetjük. A tetejét is megkenjük az olvasztott margarinnal, majd közép meleg sütőben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.