Hortobágyi Anna receptje és fotója
Hozzávalók:
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 1/2 dl olaj
- 25 dkg eper
- 4 dkg fehér liszt
- 10 dkg nyírfacukor
- 450 gramm tejföl
- 4 dkg graham liszt
- 200 gramm tejszín
- 150 gramm epres joghurt(diabetikus!)
- 500 gramm mascarpone
- 2 szál ázsiai citromfű
- 4 teáskanál zselatin
- 1 db habfixáló(8g-os)
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a joghurtot,olajat,és a két tojást,jól elkeverjük,majd sütőpapírral bélelt tortaformában közép meleg sütőben megsütjük. Ne ijedjünk meg,ez e tészta nem nagyon fog megemelkedni,a sajttortának csak egy leheletvékony alap kell.
Amíg a lap hűl,kikeverjük a mascarponét a tejföllel,a nyírfacukorral,a vanília aromával,hozzáadjuk a nagyon apróra vágott citromfüvet és a feldarabolt epret.(Ebből néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez). A zselatint 0.5 dl vízzel elkeverjük és felforraljuk,majd kicsit hűlni hagyjuk.Amíg hűl,felverjük a tejszínt a habfixálóval,és miután a zselatint hozzákevertük a mascarponés masszához,ezt is óvatosan beleforgatjuk. A tortalapról lehúzzuk a papírt és visszatesszük a formába. Rásimítjuk a krémet,és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a megmaradt eperszemekkel díszítjük.
Amíg a lap hűl,kikeverjük a mascarponét a tejföllel,a nyírfacukorral,a vanília aromával,hozzáadjuk a nagyon apróra vágott citromfüvet és a feldarabolt epret.(Ebből néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez). A zselatint 0.5 dl vízzel elkeverjük és felforraljuk,majd kicsit hűlni hagyjuk.Amíg hűl,felverjük a tejszínt a habfixálóval,és miután a zselatint hozzákevertük a mascarponés masszához,ezt is óvatosan beleforgatjuk. A tortalapról lehúzzuk a papírt és visszatesszük a formába. Rásimítjuk a krémet,és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a megmaradt eperszemekkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.