Béres Andrea receptje és fotója
Hozzávalók:
3 deci tej
500 g szénhidrát csökkentett liszt
1 evőkanál porcukor
2 tojás
1 csipet só
1 evőkanál olaj
1 evőkanál sikér
20 g élesztő
A kenyérsütő géppel tésztát dagasztunk és lekapcsolt gépben 40 percet kelesztjük. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Vajazott, morzsázott formába tesszük. 1 sor tészta lazán téve,olvasztott vajjal meglocsoljuk és nyírfacukros dióval megszórjuk. Ezt addig csináljuk amíg van tésztánk - én kétszer szórtam. A tetejére már nem fontos, de ha szeretnénk, tehetünk diót. Letakarva 2 órát hagyjuk kelni majd 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.