Pap-Kutasi Szilvia receptje és fotója
Csokoládészuflé narancslekvárral
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
5 dkg nyírfacukor
4 tojás
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaópor
vaj és liszt a formák kikenéséhez
narancslekvár a tálaláshoz (elhagyható)
1. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra
2. Olvasszuk fel a vajat a darabokra tört csokoládéval...(én mikróban szoktam)
3. Keverjük hozzá az enyhén felvert tojásokat, a nyírfacukrot, a lisztet és a kakaóport
4. Vajazzunk ki 4 db szuffléformát, öntsük a krémet a formák háromnegyedéig.
5. Tegyük a sütőbe, amint kezd emelkedni, szilárdulni a teteje (kb. 6-8 perc), vegyük ki, így folyékony, krémes marad a belseje.
6. Egy-egy teáskanál narancslekvárt kanalazunk a tetejére.
Nem kell kiszedni a formából a sütit, én csak a fotó kedvéért vettem ki!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.