Horváth Helga receptje és fotója
Lúdláb-torta
Hozzávalók - kb. 20-22 cm-es tortaformához:
3 tojás
6 dkg nyírfacukor
3 evőkanál zabpehelyliszt vagy teljes őrlésű tönkölyliszt
1 evőkanál cukormentes kakaópor
Krémhez:
3 dl tej (vagy szójatej)
1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
6 dkg kakaópor
5 evőkanál nyírfacukor
1 dkg margarin
6 dkg kakaópor
5 evőkanál nyírfacukor
1 dkg margarin
Tejszínhab - 3 dl zsíros növényi cukrász tejszín (33%) (lehetőleg cukormentes változat - pl. Rama növényi tejszín)
Díszítés - 24-25 szem magzott meggy (lehet fagyasztott is, érdemes előre felolvasztani)
Torta bevonására:
5 dkg kakaópor
6 dkg nyírfacukor
5 dkg margarin
1 dl meleg víz
1. A tortaforma hozzávalóiból piskótát sütünk, 180 fokra előmelegített sütőben.
2. Megfőzzük a krémet, amíg sül a piskóta. A végén, miután lezártuk, keverjük hozzá még forrón a margarint (lágyítja).
3. Verjük fel a tejszínhabot. Ha nem lenne elég szilárd, akkor habfixálóval érdemes keményíteni.
4. A tortalapra kenjünk 3-4 evőkanál krémet, díszítsük a széleit a meggy felével, majd tegyük rá a maradék krémet és szépen simítsuk kör alakúra.
Néhány órát érdemes a hűtőben tartani.
5. Amíg a torta hül, elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan elkeverjük és közepes lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
Ha elhűlt, bevonjuk vele óvatosan a tortát. A közepéről kezdjük folyatni, majd a széleit is vonjuk be kés vagy tortaszedő segítségével.
6. A tetejére tegyünk félre egy kis csokikrémet és habnyomóval, valamint a maradék meggyel díszítsük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.