Pap-Kutasi Szilvia receptje és fotója
Tejszínes kávékrém
Hozzávalók:
4dl tejszín
2ek. nyírfacukor
1 rúd vanília
4ek. fekete kávé
3tk. zselatinpor (én Dr.Oetker zselatin fix-et használtam)
olaj a formák kikenéséhez
csokoládé a díszítéshez
1. A vanília magját kaparjuk ki, és a rúddal együtt tegyük bele a tejszínbe, amit előzőleg egy hideg vízzel kiöblített edénybe öntöttünk.
2. A meleg kávéhoz adjuk hozzá a nyírfacukrot és a zselatinpor és hagyjuk néhány percig állni. Utána gőz fölött olvasszuk fel teljesen, keverjük csomómentesre és adjunk hozzá egy kevés tejszínt. Majd öntsük a tejszín egészéhez.
3. Négy 1,5dl-es csészét vagy szufléformát kenjünk ki olajjal és osszuk el benne a krémet. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára vagy kb. 8 órára.
Tálalás előtt a formákat tegyük egy pillanatra forróvízbe, és borítsuk tányérra a krémet. Díszíthetjük csokoládéforgáccsal.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.