Hortobágyi Anna receptje és fotója
Hozzávalók a tésztához:
-20 dkg darált mák
-1 cs. sütőpor
-8 dkg nyírfacukor
-5 tojás
-csipetnyi só
-150 g tejföl
-10 dkg málna
-pár csepp vanília aroma
Hozzávalók a málnasipkához:
-15 dkg málna
-10+3 dkg nyírfacukor
-150 g mascarpone
-1 púpos tk zselatin
-0.5 dl víz
-400 ml tejszín
-2 csomag 8g-os habfixáló
-málnaszörp, vagy piros ételfesték(lehetőleg természetes alapú)
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a mákot, a sütőport, a nyírfacukrot, adjuk hozzá a tejfölt és az öt tojás sárgáját, a vanília aromát, végül óvatosan forgassuk bele a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
Adjuk hozzá a 10 dkg málnát.
Két muffin tepsit béleljünk ki papír kapszlival.Ebből a mennyiségből 20 db muffin lesz.
Fontos, hogy az üresen maradt mélyedéseket töltsük meg vízzel, így egyenletesen fognak sülni a muffinok.
Töltsük a kapszlikat 2/3-ig tésztával, és toljuk előmelegített közép meleg sütőbe.
Kb. 30 perc alatt sül készre, de mindenképp végezzünk tűpróbát.
A sipkához a málnát tegyük egy kis lábasba 3 dkg nyírfacukorral és egy nagyon kicsi vízzel,és forraljuk össze.Ha már lekvár sűrűségű,öntsük bele a 0.5 dl langyos vízben feloldott zselatint,várjunk míg egyet rottyan, és húzzuk félre hűlni.Amikor langyos, keverjük hozzá a mascarponét is.
Addig a hideg (!!!) tejszínt a 10 dkg nyírfacukorral, a 2 habfixálóval és egy kis málnaszörppel vagy természetes ételfestékkel verjük kemény habbá.
Ha kihűlt, óvatosan keverjük össze a málnás-zselatinos résszel, és a díszítésig tegyük hűtőbe.
Az elkészült és kihűlt muffinokra habzsákból nyomjunk csinos kis sipkákat, esetleg szórjuk meg kis mákkal, vagy díszítsük málnaszemekkel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.