Varga Rita receptje és fotója
Egyszerű almás, túrós rétes
Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött réteslap ( saját készítésűvel természetesen jobb)
1 vaj (mi nem használunk margarint) a réteslap megkenéséhez, de természetesen margarinnal is készíthető
Túrós töltelék:
kb. fél kg túró ( én készítem a túrót, így sohasem tudom pontosan mennyivel dolgozom)
1 kis marék mazsola, amit rövid időre meleg vízbe áztatunk
1 tojás
ízlés szerint nyírfacukor és
fahéj
ha a töltelék száraz lenne 1 kanál tejfel
A túrót villával áttöröm, majd összekeverem a többi hozzávalóval, nyírfacukorral és fahéjjal ízesítem. Ha száraznak találom, kevés tejfelt keverek bele.
Almás töltelék:
kb 4-5 db nagyobb savanyú alma
ízlés szerint nyírfacukor és
fahéj
Az almákat csak akkor hámozom meg, ha vastag a héja. Általában nem reszelem, hanem apró kockára vágom. Kevés nyírfacukorral és fahéjjal ízesítem.
Elkészítése:
A réteslapokat szobahőmérsékleten kicsit állni hagyom, majd a konyhapultra óvatosan kiterítem. A töltelék mennyiségétől függően 2 vagy 3 réteget használok, amit olvasztott vajjal kenek meg/ragasztok össze.
A tölteléket a téglalap egyik oldalára halmozom, majd óvatosan feltekerem.
A kész rudakat kivajazott tepsibe teszem, tetejüket olvasztott vajjal megkenem. forró sütőben pirosra sütöm. Általában még melegen felszeletelem. :)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.