HTML

Címkék

áfonya (2) agg mónika (1) ajándékcsomag (1) alimentaria 2012 (1) alma (5) almakrém (1) almás (1) almás pite (2) almás szelet (1) amerikai (1) ár/érték (7) arabízek (1) aranygaluska (1) babhéj (1) barack (1) barcelona (1) bazsalikom (1) bejgli (1) bélflóra (1) béres andrea (9) boci torta (2) bögrés süti (2) bonbon (1) bottlik józsef (1) brownie (2) burgonya torta (1) candida (1) chili (1) citrom (2) citromfű (4) citromfüves túrós epertorta (1) cobler (1) csermák ancsa (1) csiga (1) csíkos (1) csili (1) csoki (3) csokipuding (1) csokis piskóta (1) csokis piskótarolád (1) csokitorta (2) csokoládé (19) csokoládészuflé (1) csokoládétorta (2) cukor (1) cukorbetegség (42) cukormentes (74) cukormentes bejgli (1) cukormentes csokoládétorta (1) cukormentes túró rudi (1) cukroskata (1) curd (1) datolya (1) dékány alexandra (1) desszert (2) desszertgolyó (1) diabetikus (71) diéta (2) dió (4) dunahullám (1) duplán gesztenyés süti (1) édesegészség (2) egészség (1) egészségeskeksz (1) egészséges recept (3) egyensúly (1) eper (10) epertorta (1) epres (1) epresfinomsag (1) erdei gyümölcs (2) erdei gyümölcsös joghurtkoszorú (1) erdő (1) eredmények (2) eredmények (1) eredményhirdetés (9) erőss (1) események (18) étcsoki (1) étcsokoládé (2) fagyi (2) fahéj (6) fahéjascukor (1) fahéjas gyömbéres szilva torta (1) fánk (2) faragó erzsébet (1) farkasbetti (1) farsangi fánk (1) február (1) fekete (1) feketeerdő (1) fekete áfonya (1) fogyókúra (2) fokhagyma (1) géher dorka (1) gelarto rosa (2) gesztenye (2) gesztenyés kocka (1) gluténmentes (1) golyó (1) gőzgombóc (1) gyermekláncfű (1) gyógytea (1) gyömbér (1) gyümölcs (1) gyümölcstorta (1) házilekvár (1) házi mustár (1) herbaház (2) hirtling irén (1) hópárduc (1) hortobágyi anna (12) horváth helga (1) hütte (1) immunrendszer (1) innoval (1) január (1) joghurt (6) joghurtdesszert (1) joghurtkrém (2) kakaós (1) kakaóscsiga (1) kakaós csiga (1) karob (2) kávé (1) kecskeruta (1) keksz (2) kekszmanufaktúra (1) kekszszalámi (1) képviselőfánk (1) kerekes ildikó (2) kijevi krémes (1) kinder bueno torta (1) kókusz (4) kókuszliszt (1) körte (2) kóstoltatás (9) koszogovits sándorné (1) kráteres torta (1) krémes (1) kriston andrea (1) kukoricafelfújt (1) kukoricaliszt (2) kukucskálós túrós (1) la delizia (2) lekvár (1) lekváros linzer (2) levendula (1) leves (1) life (1) linzer (1) lisztérzékenység (2) lúdláb torta (1) mák (3) mákos muffin (1) mákos süti (1) máktorta (1) mák mousse torta vérnarancs curddel (1) málna (3) málnás muffin (1) mandula (3) mandulatorta (1) mangós narancsos túrótorta (1) marcipán (2) mascarpone (3) mascarponés citromtorta (1) mazsola (2) meddőség (1) mediline (1) mediline üzletház (3) megfázás (1) meggy (6) meggyes túrókrém (1) menta (1) mézeskalács (1) miért jobb a nyírfacukor (2) miért jó a fogaknak a nyírfacukor? (1) miért jó a nyírfacukor (39) mini túrós kosárkák (1) mi a (1) mi a nyírfacukor (1) mogyoró (1) mogyorós csók (1) mousse (1) muffin (6) murányi zita (6) mustár (1) narancs (1) narancslekvár (1) narancsos csokis fánk (1) narancsos túrós (1) narancsos zserbó (1) nyertesek (1) nyírfa (1) nyírfacukor (120) nyírfacukor termékek (1) nyírfaméz (1) nyírfa cukor (1) oligo (1) őszi desszert (1) pacsi judit (1) palacsinta (1) papp mihályné marika (1) pap kutasi szilvia (3) paradicsom (1) paradicsomlekvár (1) passné jakab henrietta (1) pcos (1) piskóta (1) piskóta sütés nélkül (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pite (1) pohárkrém (1) pohár desszert (1) prebiotikum (1) premium (1) probiotikum (1) puding (3) receptek (109) receptverseny (96) receptverseny. (2) receptverseny 2. forduló (1) receptverseny március (1) reform torta (1) répatorta (1) reszelt (1) reszelt tészta (1) reszelt tésztás túrós sütemény (1) rétes (4) ribizli (1) rizsgolyó (2) rizspuding (1) rost (1) rudi (1) sacher (2) sajttorta (1) sárgabarack (1) sárgabaracklekvár (1) sárgarépa (1) sokmagvas (1) somlói galuska (1) sült puding (1) sütemény (37) sütés (1) süti (1) sütőtök (3) szeder (4) szedresfagyi (1) szent istván bazilika (1) szilva (2) szilvalekvár (1) szilveszter (1) szuflé (1) technikák (24) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejcukorérzékenység (1) tejszínes kávékrém (1) tejszínhab (1) tészta (1) tiramisu (1) tönkölyliszt (2) tönköly liszt (1) torta (7) túró (4) túrórudi (1) túrós citromos zablepény (1) túrós rétes (1) túrótorta (1) túró rudi (1) túró rudi házilag (2) túró töltelék (1) újdonság (1) valentin nap (1) vanília (2) vaniliapuding (1) vaníliasodó (1) vanillin (1) vargarita (1) verderber katalin (4) vérnarancs (1) vilmoskörte (1) xilit (1) xylit (1) xylitol (2) zab (1) zabfalatok (1) zabkorpa (2) zabsüti (1) zselatin (1) zsolt (1) nyírfacukor (42)

2012.06.15. 11:24 EdesenEgeszseges

Receptverseny/Június: Diós túró rudi

 

 DSC_8167.jpg

Stefán Rita receptje és fotója

 

Hozzávalók a piskótához (18 cm-es átmérőjű tortaformához):

- 100 g darált dió

- 90 g nyírfacukor

- 20 g fehér tönkölyliszt

- 8 g zsírszegény kakaópor

- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor

- 4 nagyobb tojás

- 1 csipet só

 

Hozzávalók a töltelékhez:

- 250 g zsírszegény túró

- 1 bio citrom reszelt héja

- 50 + 10 g porrá őrölt nyírfacukor

- 65 + 20 g natúr joghurt

-10 g fix zselatin

-10 g zsírszegény kakaópor

- 35 g durvára darált dió

Hozzávalók a ganache-hoz:

- 150 ml 30 %-os habtejszín

- 150 g étcsokoládé (én 60 %-os Tibit használtam)

Díszítéshez: durvára darált dió a torta oldalára

Elkészítés: 

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat).
  2. A diót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a nyírfacukor felével habosra verjük, a tojásfehérjét egy csipet sóval és a maradék nyírfacukorral nem túl kemény habbá verjük.
  4. A tojásfehérjéhez hablapáttal hozzákeverjük a felvert sárgáját, és folyamatosan hozzáadagoljuk a száraz keveréket. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot.
  5. A piskótát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és körülbelül 20 perc alatt az 1. pont szerinti hőfokon megsütjük.
  6. A krémhez a túrót, a citromhéjat, 50 g porrá őrölt nyírfacukrot, 65 g natúr joghurtot, és a fix zselatint összekeverjük és krémesítjük (én a botmixer aprító részét használtam).
  7. A körülbelül 375 g krémet 2 részre osztjuk, 170 g – 205 g arányban. A nagyobb részt félretesszük, ehhez már nem keverünk semmit. A kisebb részhez keverjük a durvára darált diót, a kakaóport, még 10 g porrá őrölt nyírfacukrot és még 20 g natúr joghurtot.
  8. A kihűlt tortaformát 3 lapra vágjuk. Az alsót megkenjük a kakós-diós krémmel, a másodikat pedig a sima túrós krémmel, majd ráhelyezzük a felső lapot.
  9. A torta tetejére ganache-t készítünk. A tejszínt 70 fokig hevítjük, majd a felaprított, szobahőmérsékletű csokoládéra öntjük. Pár percig hagyjuk állni, hogy a csokoládé felmelegedjen, majd óvatos mozdulatokkal simára keverjük. Nem szabad sokat kevergetni, mert akkor buborékos lesz, és ez meglátszik a torta felületén.
  10. Pár perc hűlést követően a torta tetejére csorgatjuk a ganache-t úgy, hogy a szélein is lefolyjon. Egy egyenes pengéjű késsel lehúzzuk egyenletesre a torta tetejét, es bevonjuk az oldalát. Darált dióval díszítjük a torta oldalát.
  11. Hűtés után tálaljuk.

 

Megjegyzés: A dió és a túró együtt ritkán kerül egy süteménybe, de érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon finom! A csokis ganache pedig tovább emeli az így is csodálatos ízvilágot. ízre hasonlít a túró rudihoz, csak sokkal jobb annál! :-)

 Mi egy nagy pohár zabos jegeskávéval fogyasztottuk.

Szólj hozzá!

Címkék: cukorbetegség receptek dió csokoládé rudi sütemény túrórudi receptverseny tönkölyliszt cukormentes zab nyírfacukor nyírfacukor túró rudi házilag


A bejegyzés trackback címe:

https://edesenegeszseges.blog.hu/api/trackback/id/tr274590052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása