Pacsi Judit receptje és fotója
Lekváros linzer
Hozzávalók:
25 dkg vaj
20 dkg rétesliszt
20 dkg finomliszt
10 dkg nyírfacukor
3-4 evőkanál tejföl
2 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojásfehérje
ízlés szerinti gyümölcslekvár (diabetikus)
csipetnyi só
A lisztet a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a csipetnyi sóval keverd össze. Morzsold bele a vajat, add hozzá a tojássárgákat. Annyi tejföllel gyúrd össze, hogy a tészta összeálljon. 15-20 percet pihentesd.
Oszd két részre a tésztát, és lisztezett deszkán nyújtsd nagyon vékonyra. Szaggasd ki linzerformával, az egyik tésztaadagot simával, a másikat lyukas közepűvel. Utóbbiakat kend meg a kenhetőre felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele a linzereket, és előmelegített sütőben süsd világospirosra néhány perc alatt.
Amikor a linzerek kihűltek, lekvárral ragassz össze egy simát és egy lyukas tetejűt. Ízlésed szerint porcukorral szórd meg a tetejét, és már fogyaszthatod is!
Jelentkezzen Ön is receptversenyünkre, és nyerjen Nyírfacukor ajándékcsomagot!
A beküldött receptekre ITT szavazhat.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.