HTML

Címkék

áfonya (2) agg mónika (1) ajándékcsomag (1) alimentaria 2012 (1) alma (5) almakrém (1) almás (1) almás pite (2) almás szelet (1) amerikai (1) ár/érték (7) arabízek (1) aranygaluska (1) babhéj (1) barack (1) barcelona (1) bazsalikom (1) bejgli (1) bélflóra (1) béres andrea (9) boci torta (2) bögrés süti (2) bonbon (1) bottlik józsef (1) brownie (2) burgonya torta (1) candida (1) chili (1) citrom (2) citromfű (4) citromfüves túrós epertorta (1) cobler (1) csermák ancsa (1) csiga (1) csíkos (1) csili (1) csoki (3) csokipuding (1) csokis piskóta (1) csokis piskótarolád (1) csokitorta (2) csokoládé (19) csokoládészuflé (1) csokoládétorta (2) cukor (1) cukorbetegség (42) cukormentes (74) cukormentes bejgli (1) cukormentes csokoládétorta (1) cukormentes túró rudi (1) cukroskata (1) curd (1) datolya (1) dékány alexandra (1) desszert (2) desszertgolyó (1) diabetikus (71) diéta (2) dió (4) dunahullám (1) duplán gesztenyés süti (1) édesegészség (2) egészség (1) egészségeskeksz (1) egészséges recept (3) egyensúly (1) eper (10) epertorta (1) epres (1) epresfinomsag (1) erdei gyümölcs (2) erdei gyümölcsös joghurtkoszorú (1) erdő (1) eredmények (2) eredmények (1) eredményhirdetés (9) erőss (1) események (18) étcsoki (1) étcsokoládé (2) fagyi (2) fahéj (6) fahéjascukor (1) fahéjas gyömbéres szilva torta (1) fánk (2) faragó erzsébet (1) farkasbetti (1) farsangi fánk (1) február (1) fekete (1) feketeerdő (1) fekete áfonya (1) fogyókúra (2) fokhagyma (1) géher dorka (1) gelarto rosa (2) gesztenye (2) gesztenyés kocka (1) gluténmentes (1) golyó (1) gőzgombóc (1) gyermekláncfű (1) gyógytea (1) gyömbér (1) gyümölcs (1) gyümölcstorta (1) házilekvár (1) házi mustár (1) herbaház (2) hirtling irén (1) hópárduc (1) hortobágyi anna (12) horváth helga (1) hütte (1) immunrendszer (1) innoval (1) január (1) joghurt (6) joghurtdesszert (1) joghurtkrém (2) kakaós (1) kakaóscsiga (1) kakaós csiga (1) karob (2) kávé (1) kecskeruta (1) keksz (2) kekszmanufaktúra (1) kekszszalámi (1) képviselőfánk (1) kerekes ildikó (2) kijevi krémes (1) kinder bueno torta (1) kókusz (4) kókuszliszt (1) körte (2) kóstoltatás (9) koszogovits sándorné (1) kráteres torta (1) krémes (1) kriston andrea (1) kukoricafelfújt (1) kukoricaliszt (2) kukucskálós túrós (1) la delizia (2) lekvár (1) lekváros linzer (2) levendula (1) leves (1) life (1) linzer (1) lisztérzékenység (2) lúdláb torta (1) mák (3) mákos muffin (1) mákos süti (1) máktorta (1) mák mousse torta vérnarancs curddel (1) málna (3) málnás muffin (1) mandula (3) mandulatorta (1) mangós narancsos túrótorta (1) marcipán (2) mascarpone (3) mascarponés citromtorta (1) mazsola (2) meddőség (1) mediline (1) mediline üzletház (3) megfázás (1) meggy (6) meggyes túrókrém (1) menta (1) mézeskalács (1) miért jobb a nyírfacukor (2) miért jó a fogaknak a nyírfacukor? (1) miért jó a nyírfacukor (39) mini túrós kosárkák (1) mi a (1) mi a nyírfacukor (1) mogyoró (1) mogyorós csók (1) mousse (1) muffin (6) murányi zita (6) mustár (1) narancs (1) narancslekvár (1) narancsos csokis fánk (1) narancsos túrós (1) narancsos zserbó (1) nyertesek (1) nyírfa (1) nyírfacukor (120) nyírfacukor termékek (1) nyírfaméz (1) nyírfa cukor (1) oligo (1) őszi desszert (1) pacsi judit (1) palacsinta (1) papp mihályné marika (1) pap kutasi szilvia (3) paradicsom (1) paradicsomlekvár (1) passné jakab henrietta (1) pcos (1) piskóta (1) piskóta sütés nélkül (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pite (1) pohárkrém (1) pohár desszert (1) prebiotikum (1) premium (1) probiotikum (1) puding (3) receptek (109) receptverseny (96) receptverseny. (2) receptverseny 2. forduló (1) receptverseny március (1) reform torta (1) répatorta (1) reszelt (1) reszelt tészta (1) reszelt tésztás túrós sütemény (1) rétes (4) ribizli (1) rizsgolyó (2) rizspuding (1) rost (1) rudi (1) sacher (2) sajttorta (1) sárgabarack (1) sárgabaracklekvár (1) sárgarépa (1) sokmagvas (1) somlói galuska (1) sült puding (1) sütemény (37) sütés (1) süti (1) sütőtök (3) szeder (4) szedresfagyi (1) szent istván bazilika (1) szilva (2) szilvalekvár (1) szilveszter (1) szuflé (1) technikák (24) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejcukorérzékenység (1) tejszínes kávékrém (1) tejszínhab (1) tészta (1) tiramisu (1) tönkölyliszt (2) tönköly liszt (1) torta (7) túró (4) túrórudi (1) túrós citromos zablepény (1) túrós rétes (1) túrótorta (1) túró rudi (1) túró rudi házilag (2) túró töltelék (1) újdonság (1) valentin nap (1) vanília (2) vaniliapuding (1) vaníliasodó (1) vanillin (1) vargarita (1) verderber katalin (4) vérnarancs (1) vilmoskörte (1) xilit (1) xylit (1) xylitol (2) zab (1) zabfalatok (1) zabkorpa (2) zabsüti (1) zselatin (1) zsolt (1) nyírfacukor (42)

2012.02.03. 07:30 EdesenEgeszseges

Receptverseny/Február: Kijevi krémes

 

 
Kijevi krémes "deluxe"
 
 
Murányi Zita receptje és fotója
 
 
Egy ízében leginkább az Esterházy tortához hasonlító, egészséges, mutatós, diós sütemény, melynek elkészítse, csak elsőre tűnik macerásnak. A desszert látványossága és a krémes finomsága, garantáltan mindenkit kárpótol majd a vesződségért!
 
A tésztalapokhoz:
 
7,5 dkg master mix/ teljes kiőrlésű tönkölyliszt/zabliszt és ugyanennyi finomliszt
1/3 csomag sütőpor
csipet só és szódabikarbóna
2,5 ek nyírfacukor
7 dkg vaj vagy bio margarin
2 tojássárgája
2 ek light tejföl
És annyi light főzőtejszín/tej, hogy az alapanyagokból inkább lágy, mint kemény tésztát kapjunk.
 
A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, úgy, hogy az az előbbivel ne érintkezzen, elmorzsoljuk benne a zsiradékot, nyírfacukorral édesítjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és végül a tejjel, tejszínnel lazítjuk. Míg elkészítjük a tetejére szánt diós habot, a tésztagömböcöt folpackkal letakarva hűtőben pihentetjük.
 
A diós habhoz:
 
2 tojásfehérje
3 bő ek nyírfacukor
7 dkg őrölt dió, csipet fahéj szüksgeltetik.
 
A tojások fehérjét félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a diót és a nyírfacukrot, tovább verjük, míg habcsók állagú masszát nem kapunk belőle.
 
A tésztát két folpack közt kb. fél centi vastagra nyújtjuk, vajazott gáztepsi hátuljára fektetjük, villával megszurkáljuk, majd betakarjuk a diós habbal és előmelegített, 160 fokos légkeveréses sütőben negyed órát sütjük.
 
Míg a lap kihűl, elkészítjük a vaníliás- rumaromás krémet.
 
Krém:
 
2 tojás sárgája
2 ek nyírfacukor
1 ek master mix/tönköly liszt/zabliszt és 1 ek finomliszt
3,5 dl light tej
10 dkg vaj
3 ek nyírfacukor
 
A vaj és a 3 ek nyírfacukor kivételével a hozzávalókat 20 perc alatt sűrűre főzzük. A vajat a nyírfacukorral habosra keverjük. A vaníliás pudingot kihűtés után egy kupak rumaromával ízesítjük és részletenként hozzáadjuk a cukros vajhoz. Majd az egészet újra kihabosítjuk. Egy órára hűtőbe tesszük.
 
A kihűlt diós tésztalapot 3 egyforma téglalapra vágjuk. A rétegezéshez és a díszítéshez szükségünk lesz még: xilites baracklekvárra, 2 dkg olvasztott, diabetikus étcsokira, egy kevés őrölt dióra és néhány szem egész, szárazon pirított dióra.
 
Az alsó lapot megkenjük tetszés szerinti ízű (inkább fanyar legyen) és mennyiségű diabetikus lekvárral, majd a krém egyharmadával, erre újra lap, lekvár s krém kerül. A felső lapot már csak krémmel kenjük meg, megszórjuk kevés őrölt dióval, néhány szem egész csonthéjassal és az olvasztott csokiból csinos csíkokat húzunk rá, így kijelölve a leendő szeleteket is. Ebből az adagból 10 nagy, vagy 20 kisebb szelet lesz.
 
Jó étvágyat!
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek sütemény krémes receptverseny diabetikus cukormentes murányi zita nyírfacukor kijevi krémes


A bejegyzés trackback címe:

https://edesenegeszseges.blog.hu/api/trackback/id/tr904050327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.