HTML

Címkék

áfonya (2) agg mónika (1) ajándékcsomag (1) alimentaria 2012 (1) alma (5) almakrém (1) almás (1) almás pite (2) almás szelet (1) amerikai (1) ár/érték (7) arabízek (1) aranygaluska (1) babhéj (1) barack (1) barcelona (1) bazsalikom (1) bejgli (1) bélflóra (1) béres andrea (9) boci torta (2) bögrés süti (2) bonbon (1) bottlik józsef (1) brownie (2) burgonya torta (1) candida (1) chili (1) citrom (2) citromfű (4) citromfüves túrós epertorta (1) cobler (1) csermák ancsa (1) csiga (1) csíkos (1) csili (1) csoki (3) csokipuding (1) csokis piskóta (1) csokis piskótarolád (1) csokitorta (2) csokoládé (19) csokoládészuflé (1) csokoládétorta (2) cukor (1) cukorbetegség (42) cukormentes (74) cukormentes bejgli (1) cukormentes csokoládétorta (1) cukormentes túró rudi (1) cukroskata (1) curd (1) datolya (1) dékány alexandra (1) desszert (2) desszertgolyó (1) diabetikus (71) diéta (2) dió (4) dunahullám (1) duplán gesztenyés süti (1) édesegészség (2) egészség (1) egészségeskeksz (1) egészséges recept (3) egyensúly (1) eper (10) epertorta (1) epres (1) epresfinomsag (1) erdei gyümölcs (2) erdei gyümölcsös joghurtkoszorú (1) erdő (1) eredmények (2) eredmények (1) eredményhirdetés (9) erőss (1) események (18) étcsoki (1) étcsokoládé (2) fagyi (2) fahéj (6) fahéjascukor (1) fahéjas gyömbéres szilva torta (1) fánk (2) faragó erzsébet (1) farkasbetti (1) farsangi fánk (1) február (1) fekete (1) feketeerdő (1) fekete áfonya (1) fogyókúra (2) fokhagyma (1) géher dorka (1) gelarto rosa (2) gesztenye (2) gesztenyés kocka (1) gluténmentes (1) golyó (1) gőzgombóc (1) gyermekláncfű (1) gyógytea (1) gyömbér (1) gyümölcs (1) gyümölcstorta (1) házilekvár (1) házi mustár (1) herbaház (2) hirtling irén (1) hópárduc (1) hortobágyi anna (12) horváth helga (1) hütte (1) immunrendszer (1) innoval (1) január (1) joghurt (6) joghurtdesszert (1) joghurtkrém (2) kakaós (1) kakaóscsiga (1) kakaós csiga (1) karob (2) kávé (1) kecskeruta (1) keksz (2) kekszmanufaktúra (1) kekszszalámi (1) képviselőfánk (1) kerekes ildikó (2) kijevi krémes (1) kinder bueno torta (1) kókusz (4) kókuszliszt (1) körte (2) kóstoltatás (9) koszogovits sándorné (1) kráteres torta (1) krémes (1) kriston andrea (1) kukoricafelfújt (1) kukoricaliszt (2) kukucskálós túrós (1) la delizia (2) lekvár (1) lekváros linzer (2) levendula (1) leves (1) life (1) linzer (1) lisztérzékenység (2) lúdláb torta (1) mák (3) mákos muffin (1) mákos süti (1) máktorta (1) mák mousse torta vérnarancs curddel (1) málna (3) málnás muffin (1) mandula (3) mandulatorta (1) mangós narancsos túrótorta (1) marcipán (2) mascarpone (3) mascarponés citromtorta (1) mazsola (2) meddőség (1) mediline (1) mediline üzletház (3) megfázás (1) meggy (6) meggyes túrókrém (1) menta (1) mézeskalács (1) miért jobb a nyírfacukor (2) miért jó a fogaknak a nyírfacukor? (1) miért jó a nyírfacukor (39) mini túrós kosárkák (1) mi a (1) mi a nyírfacukor (1) mogyoró (1) mogyorós csók (1) mousse (1) muffin (6) murányi zita (6) mustár (1) narancs (1) narancslekvár (1) narancsos csokis fánk (1) narancsos túrós (1) narancsos zserbó (1) nyertesek (1) nyírfa (1) nyírfacukor (120) nyírfacukor termékek (1) nyírfaméz (1) nyírfa cukor (1) oligo (1) őszi desszert (1) pacsi judit (1) palacsinta (1) papp mihályné marika (1) pap kutasi szilvia (3) paradicsom (1) paradicsomlekvár (1) passné jakab henrietta (1) pcos (1) piskóta (1) piskóta sütés nélkül (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pite (1) pohárkrém (1) pohár desszert (1) prebiotikum (1) premium (1) probiotikum (1) puding (3) receptek (109) receptverseny (96) receptverseny. (2) receptverseny 2. forduló (1) receptverseny március (1) reform torta (1) répatorta (1) reszelt (1) reszelt tészta (1) reszelt tésztás túrós sütemény (1) rétes (4) ribizli (1) rizsgolyó (2) rizspuding (1) rost (1) rudi (1) sacher (2) sajttorta (1) sárgabarack (1) sárgabaracklekvár (1) sárgarépa (1) sokmagvas (1) somlói galuska (1) sült puding (1) sütemény (37) sütés (1) süti (1) sütőtök (3) szeder (4) szedresfagyi (1) szent istván bazilika (1) szilva (2) szilvalekvár (1) szilveszter (1) szuflé (1) technikák (24) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejcukorérzékenység (1) tejszínes kávékrém (1) tejszínhab (1) tészta (1) tiramisu (1) tönkölyliszt (2) tönköly liszt (1) torta (7) túró (4) túrórudi (1) túrós citromos zablepény (1) túrós rétes (1) túrótorta (1) túró rudi (1) túró rudi házilag (2) túró töltelék (1) újdonság (1) valentin nap (1) vanília (2) vaniliapuding (1) vaníliasodó (1) vanillin (1) vargarita (1) verderber katalin (4) vérnarancs (1) vilmoskörte (1) xilit (1) xylit (1) xylitol (2) zab (1) zabfalatok (1) zabkorpa (2) zabsüti (1) zselatin (1) zsolt (1) nyírfacukor (42)

2012.02.25. 17:06 EdesenEgeszseges

Miért jó a nyírfacukor? - Hortobágyi Anna

Mivel már Facebook oldalunkon is kialakult egy vita arról, mennyire "éri meg" nyírfacukrot használni, feltettünk néhány kérdést ezzel kapcsolatban receptversenyünk résztvevőinek - ők már bebizonyították, hogy folyamatosan használják a terméket, tehát hitelesen és pártatlanul tudnak nyilatkozni ezzel kapcsolatban. Köszönjük, hogy megosztották velünk észrevételeiket!

 

Az alábbiakban Hortobágyi Anna válaszlevelét olvashatjátok:

 

 

"Igazság szerint nem is olyan régen használom,de elég intenzíven.
 
November végén derült ki,hogy cukorbeteg vagyok.A háziorvostól vittek a sürgősségire...
Amíg kórházban feküdtem,a testvérem gőzerővel bújta a netet a témával,és diabetikus receptekkel kapcsolatban,így talált rá a nyírfacukorra is.Másnap hozta is a kinyomtatott paksamétát a nyírfacukorról.
 
Szerencsére kaptam ajándékba egy 1 kg-os dobozzal,kezdetben abból ment a sütögetés.
Mert úgy döntöttem,hogy ez a betegség nem fog meggátolni abban,hogy továbbra is a konyha szerelmese legyek!
 
Hogy őszinte legyek,nem biztos,hogy én akkor megengedhettem volna magamnak. Úgy bántam vele,mintha gyémántpor lenne! Ezért el sem tudják képzelni,hogy mekkora örömet jelentett az ajándékcsomag,amit Önöktől nyertem!!!
 
Fantasztikusnak tartom,hogy mennyi jótékony hatással rendelkezik. Annak ellenére,hogy spórolok vele,a reggeli kávémba mindig teszek egy picit, hogy a szervezetem megkapja azt a sok jót,amit a nyírfacukor nyújt.
 
De pl. a teát már mesterséges édesítővel iszom,és főzni is többnyire azzal szoktam,mert az már tényleg luxus lenne számomra,ha mindenhez ezt használnám. Többnyire hétvégenként használom,amikor előjön a cukrász énem. Ilyenkor jegyzetfüzettel felszerelkezve bezárkózom a konyhába és kezdődik a kísérletezés.
 
Én kevesebbet használok belőle,mint annak idején hagyományos cukorból.Egyrészt,mert édesebbnek érzem,másrészt,mert a cukorbetegeknek készült süteménynél nem csak arra kell figyelni,hogy ne legyen benne cukor,hanem az össz szénhidráttartalomra is,ami a sok összetevőnél(sok kicsi sokra megy) nagyra tud rúgni,és akkor már nem is diabetikus,ha ugyan cukormentes,mégsem ehet belőle egy cukorbeteg.
 
Ezért komoly osztás-szorzás előzi meg minden receptemet,hogy a végeredménynél egy szeletben ne legyen több kb. 20 g CH-nál. Egyébként textúrájában nagyon hasonlít a cukorhoz,és tényleg olyan az íze is. Tudom,hogy nem szabad a hagyományos cukorhoz hasonlítani,de az ára valóban kicsit borsos az átlag embernek. Ennek ellenére imádom! Hétvégén fogok belőle igazi vaníliás cukrot is csinálni. Két sütemény pedig már várja a verseny folytatását!"
 
 
Anna receptje a verseny februári fordulójában: Kinder Bueno torta
 
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: technikák ár/érték hortobágyi anna miért jó a nyírfacukor


A bejegyzés trackback címe:

https://edesenegeszseges.blog.hu/api/trackback/id/tr484203428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.