HTML

Címkék

áfonya (2) agg mónika (1) ajándékcsomag (1) alimentaria 2012 (1) alma (5) almakrém (1) almás (1) almás pite (2) almás szelet (1) amerikai (1) ár/érték (7) arabízek (1) aranygaluska (1) babhéj (1) barack (1) barcelona (1) bazsalikom (1) bejgli (1) bélflóra (1) béres andrea (9) boci torta (2) bögrés süti (2) bonbon (1) bottlik józsef (1) brownie (2) burgonya torta (1) candida (1) chili (1) citrom (2) citromfű (4) citromfüves túrós epertorta (1) cobler (1) csermák ancsa (1) csiga (1) csíkos (1) csili (1) csoki (3) csokipuding (1) csokis piskóta (1) csokis piskótarolád (1) csokitorta (2) csokoládé (19) csokoládészuflé (1) csokoládétorta (2) cukor (1) cukorbetegség (42) cukormentes (74) cukormentes bejgli (1) cukormentes csokoládétorta (1) cukormentes túró rudi (1) cukroskata (1) curd (1) datolya (1) dékány alexandra (1) desszert (2) desszertgolyó (1) diabetikus (71) diéta (2) dió (4) dunahullám (1) duplán gesztenyés süti (1) édesegészség (2) egészség (1) egészségeskeksz (1) egészséges recept (3) egyensúly (1) eper (10) epertorta (1) epres (1) epresfinomsag (1) erdei gyümölcs (2) erdei gyümölcsös joghurtkoszorú (1) erdő (1) eredmények (2) eredmények (1) eredményhirdetés (9) erőss (1) események (18) étcsoki (1) étcsokoládé (2) fagyi (2) fahéj (6) fahéjascukor (1) fahéjas gyömbéres szilva torta (1) fánk (2) faragó erzsébet (1) farkasbetti (1) farsangi fánk (1) február (1) fekete (1) feketeerdő (1) fekete áfonya (1) fogyókúra (2) fokhagyma (1) géher dorka (1) gelarto rosa (2) gesztenye (2) gesztenyés kocka (1) gluténmentes (1) golyó (1) gőzgombóc (1) gyermekláncfű (1) gyógytea (1) gyömbér (1) gyümölcs (1) gyümölcstorta (1) házilekvár (1) házi mustár (1) herbaház (2) hirtling irén (1) hópárduc (1) hortobágyi anna (12) horváth helga (1) hütte (1) immunrendszer (1) innoval (1) január (1) joghurt (6) joghurtdesszert (1) joghurtkrém (2) kakaós (1) kakaóscsiga (1) kakaós csiga (1) karob (2) kávé (1) kecskeruta (1) keksz (2) kekszmanufaktúra (1) kekszszalámi (1) képviselőfánk (1) kerekes ildikó (2) kijevi krémes (1) kinder bueno torta (1) kókusz (4) kókuszliszt (1) körte (2) kóstoltatás (9) koszogovits sándorné (1) kráteres torta (1) krémes (1) kriston andrea (1) kukoricafelfújt (1) kukoricaliszt (2) kukucskálós túrós (1) la delizia (2) lekvár (1) lekváros linzer (2) levendula (1) leves (1) life (1) linzer (1) lisztérzékenység (2) lúdláb torta (1) mák (3) mákos muffin (1) mákos süti (1) máktorta (1) mák mousse torta vérnarancs curddel (1) málna (3) málnás muffin (1) mandula (3) mandulatorta (1) mangós narancsos túrótorta (1) marcipán (2) mascarpone (3) mascarponés citromtorta (1) mazsola (2) meddőség (1) mediline (1) mediline üzletház (3) megfázás (1) meggy (6) meggyes túrókrém (1) menta (1) mézeskalács (1) miért jobb a nyírfacukor (2) miért jó a fogaknak a nyírfacukor? (1) miért jó a nyírfacukor (39) mini túrós kosárkák (1) mi a (1) mi a nyírfacukor (1) mogyoró (1) mogyorós csók (1) mousse (1) muffin (6) murányi zita (6) mustár (1) narancs (1) narancslekvár (1) narancsos csokis fánk (1) narancsos túrós (1) narancsos zserbó (1) nyertesek (1) nyírfa (1) nyírfacukor (120) nyírfacukor termékek (1) nyírfaméz (1) nyírfa cukor (1) oligo (1) őszi desszert (1) pacsi judit (1) palacsinta (1) papp mihályné marika (1) pap kutasi szilvia (3) paradicsom (1) paradicsomlekvár (1) passné jakab henrietta (1) pcos (1) piskóta (1) piskóta sütés nélkül (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pite (1) pohárkrém (1) pohár desszert (1) prebiotikum (1) premium (1) probiotikum (1) puding (3) receptek (109) receptverseny (96) receptverseny. (2) receptverseny 2. forduló (1) receptverseny március (1) reform torta (1) répatorta (1) reszelt (1) reszelt tészta (1) reszelt tésztás túrós sütemény (1) rétes (4) ribizli (1) rizsgolyó (2) rizspuding (1) rost (1) rudi (1) sacher (2) sajttorta (1) sárgabarack (1) sárgabaracklekvár (1) sárgarépa (1) sokmagvas (1) somlói galuska (1) sült puding (1) sütemény (37) sütés (1) süti (1) sütőtök (3) szeder (4) szedresfagyi (1) szent istván bazilika (1) szilva (2) szilvalekvár (1) szilveszter (1) szuflé (1) technikák (24) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejcukorérzékenység (1) tejszínes kávékrém (1) tejszínhab (1) tészta (1) tiramisu (1) tönkölyliszt (2) tönköly liszt (1) torta (7) túró (4) túrórudi (1) túrós citromos zablepény (1) túrós rétes (1) túrótorta (1) túró rudi (1) túró rudi házilag (2) túró töltelék (1) újdonság (1) valentin nap (1) vanília (2) vaniliapuding (1) vaníliasodó (1) vanillin (1) vargarita (1) verderber katalin (4) vérnarancs (1) vilmoskörte (1) xilit (1) xylit (1) xylitol (2) zab (1) zabfalatok (1) zabkorpa (2) zabsüti (1) zselatin (1) zsolt (1) nyírfacukor (42)

2012.03.13. 07:05 EdesenEgeszseges

Receptverseny/Március: Csokis-marcipános brownierolád

 

Murányi Zita receptje és fotója

 

SÜTÉS NÉLKÜL!

 

 

A klasszikus kakaós piskótatekercs helyére habkönnyű, a csak bögrés-mikrós néven elhíresült 3 perces sütésnélküli piskóta kerül, melyet tojásfehérjehabbal lazított párizsi krém, makadámdió marcipán és ropogós étcsoki köpeny tesz felejthetetlenné.
 
 
A piskótához:
 
2 evőkanál master mix szénhidrát csökkentő lisztkeverék
2 evőkanál finomliszt
Csipet só, sütőpor és szódabikarbóna
3 ek nyírfaporcukor
1,5 ek holland kakaó
1 tojás
5-6 ek light tej
3 ek olvasztott vaj/bio margarin
 
 
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük össze, ha túl sűrű lenne a massza, kis tejet adjunk még hozzá. A csokis tésztát osszuk két olajjal kikent bögrébe és maximálisan fokozaton, egyenként 2-2 perc alatt mikrohullámú sütőben gőzöljük őket készre. Fordítsuk ki őket a pohárból, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. (Ne ijedjünk meg, ha a közepe kicsit ragacsosnak tűnik, akkor jó, ha a piskóta inkább brownie állagú.).
 
Míg a piskóta pihen, készítsük el a krémet.
 
Párizsi krém: egy öblös kanál nyírfacukrot 1 ek light tejjel, 1 ek holland kakaóval és 3 dkg vajjal összefőzünk, kihűtjük, majd 5 dkg kihabosított vajat adunk hozzá. Végül egy tojásfehérje felvert habjával lazítjuk, de adhatunk hozzá felvert tejszínhabot is. Kicsit hűtőbe tesszük, majd ezzel a krémmel töltjük be a piskótapótló roládot.
 
A piskótákat húsdarálón ledaráljuk és a képlékeny masszát egy téglalap alakú folpackra helyezzük, kicsit kézzel formára igazítjuk, majd letakarjuk egy másik folpackkal és nyújtófával finoman kinyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd a folpack segítségével feltekerjük, fél órára mélyhűtőbe tesszük.
 
 
Addig elkészítjük a marcipánt:
 
2 -2,5 szűk marék makadámdió vagy ugyanennyi mandula
4-5 szűk ek nyírfacukor
 
 
A hozzávalókat kávédarálóval összedaráljuk, majd az őrleményhez annyi nyírfaporcukrot adunk (sok nem kell), hogy marcipánállagú labdát tudjunk gyúrni belőle. Ha mandulával dolgozunk kis főzőtejszínt is adni kell az őrleményhez, hogy összeálljon. A marcipánt nyírfaporcukorral szelíden meghintett folpackon, egy másik folpackkal letakarva nyújtsuk akkorára, hogy be tudjuk vele takarni a tekercsünket.
 
Ha a marcipánt a tekercsre helyeztük, már csak étcsokival kell bevonnunk. Ehhez 5-6 dkg diabetikus étcsokit olvasszunk fel a mikróban, majd vonjuk be vele a roládot. Szeletelés előtt néhány órát pihentessük a hűtőben. A tetejét díszíthetjük a maradék makadámdió „törmelékével".
 
(Az ihletadó, nem reformos receptet a Mit Főzzek Holnap? című blogról vettem, http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek--edessegek/csokolades-marcipanos-piskotatekercs.html)
 
Jó étvágyat! (6-7 vastagabb szelet lesz)
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek csoki marcipán brownie technikák receptverseny diabetikus cukormentes murányi zita nyírfacukor piskóta sütés nélkül


A bejegyzés trackback címe:

https://edesenegeszseges.blog.hu/api/trackback/id/tr264312328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.