Hortobágyi Anna receptje és fotója
Hozzávalók a tésztához:
-15 dkg diabetikus liszt
-250 ml natúr joghurt
-15 dkg málna
-3 tojás
-1 dl tej
-2 dkg Nyírfacukor
-1 tk szódabikarbóna
-1 csipet só
-kevés olaj a sütéshez.
Hozzávalók az öntethez:
-250 ml natúr joghurt
-1 tk vanília kivonat
vagy egy fél rúd vanília kikapart magja
-1,5 tk folyékony édesítő
20-25 db lesz belőle.
Elkészítés:
Szitáljuk össze a lisztet, a szódabikarbónát, és a Nyírfacukrot.
Keverjük hozzá a 250 ml joghurtot és a tojások sárgáját, majd tegyük be fél órára a hűtőbe pihenni.
Ha letelt a fél óra, keverjük bele a megmosott málnát.
Verjük fel a tojások fehérjét egy csipet sóval és óvatosan forgassuk
a tésztához.
Egy teflon serpenyőbe tegyünk leheletnyi olajat, forrósítsuk fel, és tegyünk bele kb. evőkanálnyi halmokat a tésztából és kicsit kenjük szét. Takarék lángon süssük őket!
Amikor buborékok keletkeznek a tetején, akkor fordítsuk meg egy fa spatulával és a másik oldalát is süssük aranybarnára.
Folytassuk a többi tésztával, amíg el nem fogy.
Az öntethez keverjük el a joghurtban a vaníliát és az édesítőt és hidegen kínáljuk a forró málnás palacsintákhoz.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.