Faragó Erzsébet receptje és fotója
Hozzávalók a piskótához:
-6 tojás
-6 evőkanál Nyírfacukor
-6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-pici só és fél csomag sütőpor
-a fele nyers piskóta tésztához 1 evőkanál kakaóport adunk
-a fele nyers piskóta tésztához 1 evőkanál kakaóport adunk
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
-8 dl tej
-2 csomag főzős vaníliás pudingpor
-6 evőkanál Nyírfacukor
-8 dl tej
-2 csomag főzős vaníliás pudingpor
-6 evőkanál Nyírfacukor
Hozzávalók a csokis krémhez:
-8 dl tej
-2 csomag főzős csokis pudingpor
-6 evőkanál cukor
-8 dl tej
-2 csomag főzős csokis pudingpor
-6 evőkanál cukor
Piskótát mártogatni vagy öntözgetni =
-Rum vagy rumaroma 4-5 dl tejjel hígítva 5 kanál Nyírfa cukor / ezt fel kell melegíteni/
-20 dkg darált dió
-2 narancs reszelt héja
-1 kávéskanál őrölt fahéj
-15 dkg mazsola
-20 dkg darált dió
-2 narancs reszelt héja
-1 kávéskanál őrölt fahéj
-15 dkg mazsola
Hozzávalók a díszítéshez: tejszínhab :) csokiöntet vagy csokiforgács
Piskóta elkészítés:
Piskóta elkészítés:
A 6 tojásból lapos tepsiben piskótát készítünk úgy, hogy tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a Nyírfacukorral , a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Kész piskóta felét beleöntjük egy zsírpapírral bélelt tepsi egyik felébe, majd a maradékhoz a kakaóport hozzáadjuk majd a tepsi másik felébe a kakaós piskótát öntjük.
Elsimítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt.
Egy-egy edényben megfőzzük a kétféle pudingot, egy kicsit hígabbra.
A piskótáról a zsírpapírt lehúzzuk, 4 részre vágjuk, majd egy tálcára tesszük az alsó lapot, megöntözzük a Nyírfacukros –rumos tejjel ,majd rátesszük a vaniliás pudingnak a felét és megszórjuk darált dióval és a mazsival. Erre kerül a középső lap, amit ugyan úgy megöntözünk a Nyírfacukros rumos tejjel , majd a csokis puding fele kerül rá és megszórjuk darált dióval és mazsival .
Ráhelyezzük a 3. piskóta lapot meglocsoljuk a Nyírfacukros - rumos tejjel,majd rátesszük a maradék vaníliás pudingot , darált diót és mazsolát.
Rátesszük a tetejére az utolsó piskóta lapot és rákenjük a maradék csokis pudingot.
U.i.: Jó sok Nyírfacukros –rumos tejjel locsold meg a piskótát ,mert úgy a jó ha megszívja magát a piskóta és nem lesz száraz..
1 napig a hűtőben össze kell érnie az ízeknek. / Nehéz ennyit várni de utána finomabb lesz :):):) /
Mély üvegtálat veszünk elő, és 2 cm-es szeleteket vágunk, ezt is tovább kockázzuk, majd az egészet leöntjük a csokis öntettel. Tálaláskor nem túl édes tejszínhabbal vagy csoki forgáccsal díszítjük.
VIGYÁZAT FÜGGŐSÉGET OKOZ :D:D
Jó étvágyat !
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.