HTML

Címkék

áfonya (2) agg mónika (1) ajándékcsomag (1) alimentaria 2012 (1) alma (5) almakrém (1) almás (1) almás pite (2) almás szelet (1) amerikai (1) ár/érték (7) arabízek (1) aranygaluska (1) babhéj (1) barack (1) barcelona (1) bazsalikom (1) bejgli (1) bélflóra (1) béres andrea (9) boci torta (2) bögrés süti (2) bonbon (1) bottlik józsef (1) brownie (2) burgonya torta (1) candida (1) chili (1) citrom (2) citromfű (4) citromfüves túrós epertorta (1) cobler (1) csermák ancsa (1) csiga (1) csíkos (1) csili (1) csoki (3) csokipuding (1) csokis piskóta (1) csokis piskótarolád (1) csokitorta (2) csokoládé (19) csokoládészuflé (1) csokoládétorta (2) cukor (1) cukorbetegség (42) cukormentes (74) cukormentes bejgli (1) cukormentes csokoládétorta (1) cukormentes túró rudi (1) cukroskata (1) curd (1) datolya (1) dékány alexandra (1) desszert (2) desszertgolyó (1) diabetikus (71) diéta (2) dió (4) dunahullám (1) duplán gesztenyés süti (1) édesegészség (2) egészség (1) egészségeskeksz (1) egészséges recept (3) egyensúly (1) eper (10) epertorta (1) epres (1) epresfinomsag (1) erdei gyümölcs (2) erdei gyümölcsös joghurtkoszorú (1) erdő (1) eredmények (2) eredmények (1) eredményhirdetés (9) erőss (1) események (18) étcsoki (1) étcsokoládé (2) fagyi (2) fahéj (6) fahéjascukor (1) fahéjas gyömbéres szilva torta (1) fánk (2) faragó erzsébet (1) farkasbetti (1) farsangi fánk (1) február (1) fekete (1) feketeerdő (1) fekete áfonya (1) fogyókúra (2) fokhagyma (1) géher dorka (1) gelarto rosa (2) gesztenye (2) gesztenyés kocka (1) gluténmentes (1) golyó (1) gőzgombóc (1) gyermekláncfű (1) gyógytea (1) gyömbér (1) gyümölcs (1) gyümölcstorta (1) házilekvár (1) házi mustár (1) herbaház (2) hirtling irén (1) hópárduc (1) hortobágyi anna (12) horváth helga (1) hütte (1) immunrendszer (1) innoval (1) január (1) joghurt (6) joghurtdesszert (1) joghurtkrém (2) kakaós (1) kakaóscsiga (1) kakaós csiga (1) karob (2) kávé (1) kecskeruta (1) keksz (2) kekszmanufaktúra (1) kekszszalámi (1) képviselőfánk (1) kerekes ildikó (2) kijevi krémes (1) kinder bueno torta (1) kókusz (4) kókuszliszt (1) körte (2) kóstoltatás (9) koszogovits sándorné (1) kráteres torta (1) krémes (1) kriston andrea (1) kukoricafelfújt (1) kukoricaliszt (2) kukucskálós túrós (1) la delizia (2) lekvár (1) lekváros linzer (2) levendula (1) leves (1) life (1) linzer (1) lisztérzékenység (2) lúdláb torta (1) mák (3) mákos muffin (1) mákos süti (1) máktorta (1) mák mousse torta vérnarancs curddel (1) málna (3) málnás muffin (1) mandula (3) mandulatorta (1) mangós narancsos túrótorta (1) marcipán (2) mascarpone (3) mascarponés citromtorta (1) mazsola (2) meddőség (1) mediline (1) mediline üzletház (3) megfázás (1) meggy (6) meggyes túrókrém (1) menta (1) mézeskalács (1) miért jobb a nyírfacukor (2) miért jó a fogaknak a nyírfacukor? (1) miért jó a nyírfacukor (39) mini túrós kosárkák (1) mi a (1) mi a nyírfacukor (1) mogyoró (1) mogyorós csók (1) mousse (1) muffin (6) murányi zita (6) mustár (1) narancs (1) narancslekvár (1) narancsos csokis fánk (1) narancsos túrós (1) narancsos zserbó (1) nyertesek (1) nyírfa (1) nyírfacukor (120) nyírfacukor termékek (1) nyírfaméz (1) nyírfa cukor (1) oligo (1) őszi desszert (1) pacsi judit (1) palacsinta (1) papp mihályné marika (1) pap kutasi szilvia (3) paradicsom (1) paradicsomlekvár (1) passné jakab henrietta (1) pcos (1) piskóta (1) piskóta sütés nélkül (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pite (1) pohárkrém (1) pohár desszert (1) prebiotikum (1) premium (1) probiotikum (1) puding (3) receptek (109) receptverseny (96) receptverseny. (2) receptverseny 2. forduló (1) receptverseny március (1) reform torta (1) répatorta (1) reszelt (1) reszelt tészta (1) reszelt tésztás túrós sütemény (1) rétes (4) ribizli (1) rizsgolyó (2) rizspuding (1) rost (1) rudi (1) sacher (2) sajttorta (1) sárgabarack (1) sárgabaracklekvár (1) sárgarépa (1) sokmagvas (1) somlói galuska (1) sült puding (1) sütemény (37) sütés (1) süti (1) sütőtök (3) szeder (4) szedresfagyi (1) szent istván bazilika (1) szilva (2) szilvalekvár (1) szilveszter (1) szuflé (1) technikák (24) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejcukorérzékenység (1) tejszínes kávékrém (1) tejszínhab (1) tészta (1) tiramisu (1) tönkölyliszt (2) tönköly liszt (1) torta (7) túró (4) túrórudi (1) túrós citromos zablepény (1) túrós rétes (1) túrótorta (1) túró rudi (1) túró rudi házilag (2) túró töltelék (1) újdonság (1) valentin nap (1) vanília (2) vaniliapuding (1) vaníliasodó (1) vanillin (1) vargarita (1) verderber katalin (4) vérnarancs (1) vilmoskörte (1) xilit (1) xylit (1) xylitol (2) zab (1) zabfalatok (1) zabkorpa (2) zabsüti (1) zselatin (1) zsolt (1) nyírfacukor (42)

2012.11.12. 15:05 EdesenEgeszseges

Receptverseny/November: Somlói galuska

415739_2527874553609_1155782640_32256108_1630402271_o.jpg

Faragó Erzsébet receptje és fotója

Hozzávalók a piskótához:
-6 tojás
-6 evőkanál Nyírfacukor
-6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

-pici só és fél csomag sütőpor 
-a fele nyers piskóta tésztához 1 evőkanál kakaóport adunk
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
-8 dl tej
-2 csomag főzős vaníliás pudingpor
-6 evőkanál Nyírfacukor
Hozzávalók a csokis krémhez:
-8 dl tej
-2 csomag főzős csokis pudingpor
-6 evőkanál cukor
Piskótát mártogatni vagy öntözgetni =
-Rum vagy rumaroma 4-5 dl tejjel hígítva 5 kanál Nyírfa cukor / ezt fel kell melegíteni/
-20 dkg darált dió
-2 narancs reszelt héja
-1 kávéskanál őrölt fahéj
-15 dkg mazsola 
Hozzávalók a díszítéshez: tejszínhab :) csokiöntet vagy csokiforgács

Piskóta elkészítés:

A 6 tojásból lapos tepsiben piskótát készítünk úgy, hogy tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a Nyírfacukorral , a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Kész piskóta felét beleöntjük egy zsírpapírral bélelt tepsi egyik felébe, majd a maradékhoz a kakaóport hozzáadjuk majd a tepsi másik felébe a kakaós piskótát öntjük. 
Elsimítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt.
Egy-egy edényben megfőzzük a kétféle pudingot, egy kicsit hígabbra.
A piskótáról a zsírpapírt lehúzzuk, 4 részre vágjuk, majd egy tálcára tesszük az alsó lapot, megöntözzük a Nyírfacukros –rumos tejjel ,majd rátesszük a vaniliás pudingnak a felét és megszórjuk darált dióval és a mazsival. Erre kerül a középső lap, amit ugyan úgy megöntözünk a Nyírfacukros rumos tejjel , majd a csokis puding fele kerül rá és megszórjuk darált dióval és mazsival .
Ráhelyezzük a 3. piskóta lapot meglocsoljuk a Nyírfacukros - rumos tejjel,majd rátesszük a maradék vaníliás pudingot , darált diót és mazsolát. 
Rátesszük a tetejére az utolsó piskóta lapot és rákenjük a maradék csokis pudingot.
U.i.: Jó sok Nyírfacukros –rumos tejjel locsold meg a piskótát ,mert úgy a jó ha megszívja magát a piskóta és nem lesz száraz..
1 napig a hűtőben össze kell érnie az ízeknek. / Nehéz ennyit várni de utána finomabb lesz :):):) /
Mély üvegtálat veszünk elő, és 2 cm-es szeleteket vágunk, ezt is tovább kockázzuk, majd az egészet leöntjük a csokis öntettel. Tálaláskor nem túl édes tejszínhabbal vagy csoki forgáccsal díszítjük.
VIGYÁZAT FÜGGŐSÉGET OKOZ :D:D
Jó étvágyat !

Szólj hozzá!

Címkék: cukorbetegség receptek csokoládé sütemény mazsola puding receptverseny diabetikus somlói galuska cukormentes nyírfacukor nyírfacukor


A bejegyzés trackback címe:

https://edesenegeszseges.blog.hu/api/trackback/id/tr604903455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.