Hortobágyi Anna receptje és fotója
Hozzávalók 4 személyre
-200 ml tej
-200 ml tejszín
-5 dkg Nyírfacukor
-3 tk mandula aroma
-1 egész tojás+1 sárgája
-1 kk vanília velő
+A tetejére:
-2 dkg 90%-os csokoládé
Elkészítés
Keverjünk össze minden hozzávalót, míg a Nyírfacukor teljesen feloldódik. Ezután 4 szuflé formában elosztjuk. Tepsibe állítjuk őket, amit a formák feléig töltünk vízzel és közepesen meleg sütőben (gázsütő 4-es fokozat) "rezgősre" sütjük. Ez kb. 45 perc. Ha elkészült, hagyjuk hűlni. Tegyük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. A csokoládéból zöldség hámozóval kanyarítsunk forgácsokat, és tálaláskor szórjuk a pudingok tetejére. Egyszerűen nagyszerű :)
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.