Polgár Ibolya receptje és fotója
Hozzávalók
Tészta: 6 tojás, 6 evőkanál Nyírfacukor, 6 evőkanál liszt, fél cs. sütőpor
Krém: 0,5 liter tej, 3 evőkanál Nyírfacukor, 1 csomag vaníliás pudingpor
Zselé: 1 cs. dr. Oetker tortazselé (színtelen), 3 evőkanál Nyírfacukor
Áfonya és szeder ízlés szerint
Elkészítés
A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a 6 tojássárgáját külön tálban elkeverjük a Nyírfacukorral. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tortaformában 130 fokos légkeveréses sütőben világos aranybarnára sütjük. Míg hűl a tészta, elkészítjük a pudingot. Melegen a tésztára öntjük. Rátesszük a gyümölcsöket. És végül elkészítjük a zselét a tetejére. A zselé készítésénél használható gyümölcslé is, vagy szörp a leírás szerint, de azok cukortartalma miatt inkább sima vízzel és Nyírfacukorral készítem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.