Verderber Katalin receptje és fotója
Hozzávalók:
Tészta:
100 gr mandulaliszt (darált mandula)
1 tk sütőpor
100 gr Nyírfacukor
1 tk vanília kivonat
1 csipet só
125 gr vaj
2 tojás
Töltelék:
125 gr sovány túró
Fél citrom leve és a reszelt héja
90 gr joghurt
250 ml tejszín
50 gr Nyírfaporcukor
3 lap zselatin
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A vajat a Nyírfacukorral habosra keverjük (géppel) hozzádolgozzuk a tojásokat, a vanília kivonatot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Előkészítünk egy kicsi 12 db–os kosárka formát, lehet mini muffin forma is. Ha kell, kivajazzuk. Fagyis kanállal belekanalazzuk a masszát, egyenletesen elosztjuk benne, majd a sütőbe helyezzük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kávés kanállal kis mélyedéseket készítünk rá
Sütés közben elkészítjük a krémet. A túrót átnyomjuk krumplinyomóval, hozzákeverjük a citrom levét, lereszelt héját és a joghurtot. A tejszínt egy másik tálban kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a Nyírfa porcukrot. A zselatinlapokat pár percre hideg vízbe áztatjuk. Kinyomkodjuk, majd 3 ek vízzel melegíteni kezdjük, vigyázzunk, hogy csak addig melegítsük, amíg a zselatin feloldódik, ezután belekeverjük a túrómasszába, majd a túrómasszát óvatosan összedolgozzuk a keményre vert tejszínhabbal. Pár percet várunk, hogy dermedjen, majd sima csöves habzsákba kanalazzuk és kis „habsapkákat” nyomunk a kosárkákra. Egy két órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.