Ennek a desszertnek az a különlegessége, hogy más csemegékkel ellentétben nem növeli zsírpárnáink számát, sőt! Ha az összetevőket jól megnézzük, a fogyókúrázók is bátran elfogyaszthatnak belőle egy adagot.
Friss, házi joghurtból készült, és a nyírfacukor jelentősen növeli a csemege jótékony hatását, hiszen ez egy természetes cukorféle, ami ránézésre, ízhatásra nem különbözik a cukortól, viszont a szervezetre gyakorolt hatása épp az ellenkezője, hiszen egyfajta rostként viselkedik szervezetünkben. Az epret természetesen helyettesíthetjük más idénygyümölccsel is.
Hozzávalók:
- 250 ml natúr joghurt
- 35 g nyírfacukor
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál aprított mentalevél
- 200 g friss eper
- 2 teáskanál zselatin
A joghurtot egy tálba öntjük és elkeverjük benne a nyírfacukrot, a citromhéjat és a mentát, majd szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Közben a tejszínt felmelegítjük, beleszórjuk a zselatint, és addig kevergetjük, míg a zselatin felolvad. Ezt követően a zselatinos tejszínt a joghurthoz adjuk. A felvágott eper felét kis tálkákba rendezzük. Ráöntjük a joghurtot, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük, míg megszilárdul. A maradék eperrel és mentalevelekkel díszítjük. Négy adag lesz belőle.
Recept: Két cica konyhája
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.