Dékány Alexandra receptje és fotója
Hozzávalók:
golyó:
100 gr aszalt szilva kimagozva, apróra vágva
100 gr darált dió
2 ek Nyírfacukor por
2 ek rum/rumaroma
1 ek víz
1 ek szilvalekvár
bevonat:
70 gr étcsokoládé
1 púpozott tk kókuszzsír
kb. 1 kk chili (elhagyható)
Elkészítés
A szilvát állni hagyom a rummal és az 1 evőkanál vízzel kb. fél-1 órát. A darált diót
összekeverem a Nyírfaporcukorral. Hozzáteszem a lekvárt, jól összekeverem, majd megy bele
a szilva, szintén jól összekeverem, hogy egy viszonylag kemény masszává álljon össze.
Berakom a hűtőbe fél órára. Utána golyókat formázok belőle, majd szintén fél órára
megy a hűtőbe. Ezután megolvasztom gőzfürdőn a csokoládét, hozzáadom a kókuszzsírt (+ a chilit). A golyókat beleforgatom. Sütőpapíros tálcára teszem, majd a hűtőbe.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.