Kun Tomán Viktória receptje és fotója
Hozzávalók
- 12,5 dkg Nyírfacukor
- 12,5 dkg vaj
- 3 tojás + 3 tojásfehérje
- 9 dkg fehér tönkölyliszt
- 9 dkg tk búzaliszt
- 3 dkg kakaópor
- csipet só
- 1/2 cs sütőpor
- 30 dkg meggy (magozott állapotban mérve)
- 6 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg Nyírfaporcukor
Elkészítés
A 3 egész tojást fehéredésig keverjük a Nyírfacukorral egy kézi mixerrel. Ekkor hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat és simára keverjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd adagonként a tojásos-vajas masszához keverjük (elég sűrű állagú lesz). Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd belekeverjük egy spatulával a kókuszreszeléket. A piskóta tetejére szórjuk a kimagozott meggyet, majd rásimítjuk a kókuszos tojáshabot. 160 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) 30 perc alatt megsütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.