Pintér Éva receptje és fotója
Hozzávalók:
Piskótához
4 db tojás
4 evőkanál Nyirfacukor
4 evőkanál liszt
½ csomag sütőpor
Krém
30 dkg túró
2,5 dl hulala tejszín
1 cs oetker zselésítő túrótortához
3-4 evőkanál Nyírfacukor (ízlés szerint)
1 cs oetker főzés nélküli tortazselé
Elkészítés:
Szokásos módon piskótát készítünk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojássárgáját habosra keverjük a Nyírfacukorral, hozzáadjuk a tojásfehérjét és a sütőporos lisztet. Gyümölcstortaformában sütjük hőlégkeveréses sütőben 180 fokon, kb- 18-20 perc.
Áttörjük a túrót a Nyírfacukorral habosra keverjük. (Ha nagyon száraz 1-2 kanál tejföllel lazíthatjuk.) Habosítjuk a tejszínt, mielőtt elkészülne a fele zselésítőt belekeverjük. A zselésítő másik felét a túróhoz adjuk, majd lazán összeforgatjuk a kettőt.
A tetejét kirakjuk eperrel. (Lehet más gyümölcs is, ami passzol a túróhoz.) Elkészítjük a tortazselét a leírás alapján. Ráöntjük a tortára és hűtőbe rakjuk!
Jó étvágyat
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.