Hortobágyi Anna receptje és fotója
Hozzávalók:
-15 dkg sült sütőtök hús
-3 nagyobbacska narancs
-25 dkg diabetikus liszt
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-3+3 dkg cukrozatlan kakaópor
-300 g natúr joghurt
-15 dkg margarin
-12 dkg Nyírfacukor
-1 tk vaníliavelő
-narancs aroma (elhagyható)
-1 csipet só
Elkészítés:
A narancsokat alaposan sikáljuk le. (Aki ódzkodik tőle, használjon
kezeletlen gyümölcsöt). Reszeljük le a héját, a levét pedig facsarjuk
ki és szűrjük le. A magokat távolítsuk el.
A sült sütőtök húst keverjük össze a tojásokkal, a narancs rostjaival
és a reszelt héj egyharmadával.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, 3 dkg kakaót, 9 dkg Nyírfacukrot
és egy csipet sót vegyítsünk el, majd keverjük össze a nedves
hozzávalókkal.
Béleljünk ki egy 20*28-as tepsi alját sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát.
170 fokra előmelegített sütőben süssük kb 55-60 percig. (Végezzünk tűpróbát!)
Amíg sül, öntsük egy lábasba narancs levét .200 ml-nek kell lennie, ha
kevesebb, egészítsük ki tejszínnel.
Tegyük bele a maradék narancshéjat, a Nyírfacukrot, a margarint, a
másik 3 dkg kakaót, a vaníliát, és melegítsük össze. Akkor jó, ha
egyet rottyan, mielőtt levesszük a tűzről.
A narancs aromát csak a végén adjuk hozzá.
Amikor a tészta megsült, rögtön öntsük le a forró csokis keverékkel és
hagyjuk hűlni.
Tegyük a hűtőbe néhány órára, míg a máz megszilárdul rajta.
A fotózással ezt nem tudtam megvárni, de ha türelmesebbek vagyunk, a
végeredmény szépen szeletelhető sütemény lesz!
Jó étvágyat hozzá!.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.