Hortobágyi Anna fotója és receptje
Hozzávalók:
-egy 1300-1400 g-os sütőtők, a héj és a magok nélkül 600 g, ennyi kell a levesbe
-40 dkg illatos alma (tisztítva mérve)
-1 l víz
-200 ml tejszín
-6 dkg diabetikus méz
-5 dkg Nyírfacukor
-3 tk mézeskalács fűszerkeverék (cukrozatlan!)
-1 kk vaníliavelő
-4 tk fahéj
-4-5 szem szegfűszeg
És a tálaláshoz rengeteg fahéj!!! :-)
Elkészítés:
A sütőtököt vágjuk félbe. Távolítsuk el a magjait, daraboljuk fel és sorakoztassuk alufóliával bélelt tepsibe. Süssük meg.
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, a magházat távolítsuk el és tegyük egy lábasba.
Öntsük fel egy liter vízzel, dobjuk bele a szegfűszeget, szórjuk bele a vaníliát és 2 tk fahéjat, és
főzzük puhára. A megsült sütőtököt (a héját eltávolítva) tegyük az alma mellé, öntsük hozzá a tejszínt és merülőmixerrel pürésítsük.
Keverjük bele a többi fűszert és a Nyírfacukrot, tegyük vissza a tűzre és melengessük össze, amíg egyet rottyan.
Fahéjjal megszórva forrón tálaljuk.
Jó étvágyat !
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.