Radvánszkyné Gulyás Györgyi receptje és fotója
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 9,5 dkg Nyírfacukor
- 1 citrom reszelt héja és pici leve
- 2 dl habbá vert tejszín
Hozzávalók a meggyzseléhez:
- 30 dkg magozott meggy
- 5 dkg Nyírfacukor
- 1 evőkanál tejszínes pudingpor
- 1 dl víz
- pár csepp narancsolaj
A díszítéshez:
- tejszínhab
- menta
Elkészítés:
A meggyet a Nyírfacukorral egy edényben összefőzöm, a pudingport a vízzel simára elkeverem, besűrítem vele a meggyet. Majd belecsepegtetem a narancsolajat és hagyom kihűlni.
A túrót simára keverem (botmixerrel) a Nyírfacukorral és a reszelt citromhéjjal, citromlével
A túrókrémhez keverem a felvert tejszínhabot. A túrókrémet és a meggyzselét egymásra rétegezem majd tejszínhabbal és mentával díszítem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.