Erdős Tünde receptje és fotója
Hozzávalók
A tésztához:
6 tojásfehérje
15 dkg kókuszreszelék
8 dkg Nyírfacukor
A krémhez:
6 tojássárgája
10 dkg Nyírfacukor
5 dl tej
10 dkg vaj
2 evőkanál ételkeményítő vagy 1 csomag csokis pudingpor
5 dkg fekete kakaópor
1 evőkanál rum vagy rumaroma
1 nagy csipet tengeri só
20 dkg 74 %-os étcsokoládé
Elkészítés
Tészta
Tojások fehérjét habbá verjük, félidőben beledolgozzuk a Nyírfacukrot, végén a kókuszt laza mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy minél kevésbé törjük össze. Kicsi csatos tortaforma(nekem 21 cm átmérőjű cukrász tortakarikám van, aminek nincs alja, csak tepsibe sütőpapírt teszek, és arra a karikát) aljába szilikonos sütőpapírt teszünk, és a hab 1/3-át szétterítjük benne kb. 1 cm magasságban. 200 fokon kb. 15 percig sütjük, amíg a szélei meg a teteje picit barnulni nem kezd. 3 ilyen lapot sütünk. Hagyjuk kihűlni, és óvatosan lehúzzuk róla a papírt, vagy egy hosszú pengéjű késsel alányúlunk, és szépen leválasztjuk vele.
Krém
6 tojássárgáját a Nyírfacukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a keményítőt, a kakaóport, és felöntjük a tejjel, lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón beledolgozzuk a vajat és az étcsokit, hogy el olvadjon benne. Hagyjuk kihűlni, és hűlés után habverővel kihabosítjuk. Egy lapra krémet teszünk, rá egy másik lapot, és arra megint krémet, majd befedjük az utolsó lappal. Pár órára hűtőbe tesszük, és díszítjük a maradék krémmel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.