Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 10 dkg Nyírfacukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 leve (vagy kevés citromlé)
- 1 tojás
- 12 dkg Rama
- baracklekvár (lehetőség szerint házi)
- ízlés szerint Nyírfaporcukor
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a kétféle Nyírfacukorral elkeverem, majd a Ramat elmorzsolom benne. Hozzáadom a tojást és a citrom levét, összegyúrom. Ha szükséges, egy kis lisztet lehet tenni hozzá. A tésztának nem szabad keménynek lenni, nyújtás közben még úgyis lisztezzük. Ezután kinyújtottam, és pogácsa szaggatóval kiszaggattam (ha van linzer szaggató azzal is lehet). Nekem pogácsa szaggatóm van, azzal szaggattam, a közepét egy kisebb pogácsa szaggatóval lyukasztottam ki. Párokat készítsünk, erre figyeljünk oda.
Sütőpapírral borított tepsibe rendeztem őket, és megsütöttem. Vigyázzunk, hamar megsül, gyorsan megéghet.
Mikor készen van, a párokat baracklekvárral összetapasztottam, és Nyírfaporcukorral megszórtam. Azon melegében nyugodtan fogyasztható, bár akkor még ropogós. Legfinomabb másnap, mikor már finom omlóssá válik a tészta.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.