Narancsos zserbó
(Cukroskata receptje és fotója)
Karácsonyra kaptam egy szép kicsike tepsit, abban készült ez az egyszemélyes zserbó. A narancslekvár rögtönzés volt, mert csak az volt itthon, de nagyon jól bevált.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1 dkg élesztő
3 evőkanál tejföl
1/4 csomag sütőpor
5 dkg nyírfacukor
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
5 dkg durvára tört dió
1 dl rum
5 dkg nyírfacukor
15 dkg narancslekvár
A mázhoz:
1 evőkanál vaj
5 dkg diabetikus keserűcsoki
2 kanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál nyírfacukor
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, három részre osztottam, és hagytam pihenni.
Közben a durvára tört diót a rumban megfőztem.A darált diót összekevertem a nyírfacukorral.
A tésztát vékonyra kinyújtottam, egy lapot belefektettem a tepsibe, megkentem a lekvár felével, rászórtam a cukros darát dió, és a rumban főtt dió felét, ráfektettem a következő lapot, azzal is így jártam el, majd a harmadik lap jött a tetjére. megszúrkáltam egy villával, és 180 fokos sütőben 1/2 órát sütöttem.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztottam a csokit, belekevertem a többi hozzávalót, és még melegen a kihűlt tészta tetejére öntöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.