Mivel már Facebook oldalunkon is kialakult egy vita arról, mennyire "éri meg" nyírfacukrot használni, feltettünk néhány kérdést ezzel kapcsolatban receptversenyünk résztvevőinek - ők már bebizonyították, hogy folyamatosan használják a terméket, tehát hitelesen és pártatlanul tudnak nyilatkozni ezzel kapcsolatban. Köszönjük, hogy megosztották velünk észrevételeiket!
Pap - Kutasi Szilvia válaszai a következők:
"Szerintem ár/érték arányban teljesen megfelelő, elfogadható. Hasonló termékek is kb. ilyen árban kaphatóak, de azoknak van némi mellékíze számomra, ezért szóba sem jöhetnek.
Minden ételt/édességet ugyanúgy el lehet vele készíteni mintha kristálycukrot használna az ember. De, nyírfacukorral büntetlen az élvezet.Egyetlen hátránya, hogy karamellt nem lehet vele készíteni, mert nem karamellizálódik.
A cukorhoz képest én ugyanannyit használok, talán 10%-al kevesebbet.
Az íze megfelelő, semmilyen mellékíze nincsen. Teljesen jól pótolja a cukrot.
Próbálunk egészségesen táplálkozni, ebbe a kristálycukor nem fér bele szerintem. Szénhidrát csökkentett lisztet vagy teljes kiörlésűt használunk, olívaolajat, teavajat és nyírfacukrot. Amióta ilyen és ehhez hasonló egészségesebb termékeket használunk, azóta elmúlt a haspuffadásunk, fogínyvérzésünk és a hajhullásunk is, és leadtunk fejenként 6kg-t."
Szilvia februári receptje a Boci torta:
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.