Farkas Betty receptje és fotója
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 7 dkg nyírfacukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 7 dkg nyírfa-porcukor
- (1 cs vaníliás cukor-opcionálisan)
- 10 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- házi eper lekvár
- szeder lekvár
- áfonya lekvár
- pár szem eper és áfonya vagy szeder a díszítéshez
- 5-10 dkg olvasztott csoki
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a tojásfehérjéket az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. A csokit darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk.
A vajat habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a csokit, porcukrot, vaníliás cukrot, és egyenként a tojássárgákat.
Belekeverjük a fehérje harmadát, hogy fellazítsuk a krémet.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszába keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a maradék fehérjét is, vigyázva, hogy ne törjön össze.
Kapszlikkal bélelt muffin formákba (vagy kivajazott, lisztezett mini gyümi torta formákba töltjük, majd a középső rácson sütjük 20 percig, majd levesszük 160 fokra, és tűpróbáig sütjük. (A mini torták előbb elkészülnek, mint a muffinok!)
A sütőajtót lehetőleg az első 10-15 percben ne nyissuk ki.
Hagyjuk kihűlni, majd a mini tortákat kenjük meg eper lekvárral (esetleg ha szeretjük a marcipánt, akkor egy picit nyújthatunk és azzal béleljük a mini formákat), tegyünk rá eper szeleteket és locsoljuk meg csokival.
A muffinokba picit bele is fecskendezhetünk a lekvárokból, de egyébként meglocsoljuk velük és szeder szemmel díszítjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal