Farkas Betti receptje és fotója
Hozzávalók:
3 tojás
3 púpos evőkanál liszt
3 csapott evőkanál nyírfacukor
1 csomag főzős csokipuding + 3 ek nyírfacukor
5 dl tej
gyümölcsök
1 tortazselé
Elkészítjük a piskótát:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig a cukorral fehéredésig keverjük.
A fehérjét óvatos mozdulatokkal a sárgájához forgatjuk, majd a lisztet alaposan elkeverjük a masszában.
A kész piskótát kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formában elegyengetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kiborítjuk a formából és amíg hűl, elkészítjük a pudingot.
A pudingport elkeverjük 8 ek tejjel ,a többi tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzá öntjük a feloldott port és sűrűre főzzük.
A kész pudingot a piskótára öntjük.
Ha kicsit hűlt megpakoljuk gyümölcsökkel, majd a feloldott tortazselével leöntjük (elkészítjük a rajta leírt módon) és hagyjuk megdermedni.
A legfinomabb másnap, jó pár óra hűtés után, amikor összeértek az ízek.
Bármilyen pudinggal és bármilyen gyümölccsel, akár befőttekkel is elkészíthető.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.