Sütőtökös sütemény (levendulával, csokival és dióval fűszerezve), Géher Dorkától
Hozzávalók
Sütőtökpüré
1 kisebb sütőtök
2 evőkanál Nyírfacukor
gyömbér
fahéj
szegfűszeg
szerecsendió
1/2 dl narancslé
Tészta
2 evőkanál Nyírfacukor
3 tojás
100 g vaj
4 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál tönkölyliszt
2 kávéskanál sütőpor
gyömbér
fahéj
szegfűszeg
szerecsendió
80 g dió
80 g fehércsoki
80 g étcsoki
1 marék levendula
Krém
150 g krémsajt
2 evőkanál Nyírfacukor
1 narancs reszelt héja
Elkészítés
Egy nem túl nagy méret tököt kockákra vágok, 2 evőkanál Nyírfacukorral, némi gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval rövid ideig karamellizálok. Felöntöm víz és friss narancslé keverékével, s főzöm a sütőtökkockák megpuhulásáig. Közben 3 egész tojást 2 evőkanál Nyírfacukorral habosra keverek, hozzáadok 100 g vajat, tovább habosítom. Összekeverek 4 evőkanál kukoricalisztet 4 evőkanál tönkölyliszttel és 2 teáskanál sütőporral. A megpuhult tökről leöntöm a fűszeres levet, pépesítem, hozzákeverem a tejes - Nyírfacukros - vajas krémet, fűszerezem a tök főzésénél már használt fűszerekkel. Belekeverem a lisztes egyvelegbe, amelynek eredménye folyékony, sűrű massza lesz. 80 g durvára vágott diót, ugyanennyi fekete- és fehércsoki darabokat, 1 marék levendulát szórok bele. Sütőben mintegy 15 perc alatt készre sütöm.
150 g krémsajtot és 2 csapott evőkanál Nyírfacukrot 1 narancs reszelt héjával elkeverem és a kihűlt tésztára vajazom. Jót tesz neki néhány óra a hűtőben.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.