Mivel már Facebook oldalunkon is kialakult egy vita arról, mennyire "éri meg" nyírfacukrot használni, feltettünk néhány kérdést ezzel kapcsolatban receptversenyünk résztvevőinek - ők már bebizonyították, hogy folyamatosan használják a terméket, tehát hitelesen és pártatlanul tudnak nyilatkozni ezzel kapcsolatban. Köszönjük, hogy megosztották velünk észrevételeiket!
Verderber Katalin válaszai a következők:
1. A Nyírfacukor valóban nem tartozik a legolcsóbb termékek közé, én mégis ezt használom és ezt javasolnám mindenkinek. Ha valaki lemond az ipari cukorról, hamar elszokik az erőteljes édes íztől és kevesebb édességet eszik, így nyilván kevesebbet használ. Én ragaszkodom a természetes megoldáshoz, nem szívesen használnék mesterséges édesítőket. Ezért én azt gondolom, hogy ár/érték arányban mindenképpen a legjobbnak bizonyul.
2. Ugyanolyan könnyű és jó dolgozni vele, mint a hagyományos cukorral.
3. Egy az egyben lehet a cukorral számolni, bár nekem az a tapasztalatom, hogy egy kicsit kevesebbet érdemes használni, mint a hagyományos cukorból. A süti mennyiségétől függően 80 -90% -ot érdemes bele tenni.
4. Az íze talán picit erőteljesebb a hagyományos cukornál, de sokan észre sem veszik, ha nem hagyományos cukorral készítem a sütiket :) Állaga teljesen ugyanaz, mint bármelyik cukornak, így a tésztákban is remekül megállja a helyét!
5. Egészségesen szeretnék élni és a gyermekeimet is így akarom felnevelni. Álmom, hogy cukrász legyek, de nem akarok olyan foglalkozást, amivel "mérgezem" az embereket, így az én választásom a Nyírfacukor.
Katalin februári receptje a Duplán gesztenyés süti:
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.