Hortobágyi Anna receptje és fotója
Hozzávalók:
500 g mirelit szeder
300 g eper
10 dkg nyírfacukor
800 g natúr joghurt
1 nagy zacskó zselatin
200 ml tejszín
1 tasak habfixáló (8g)
Elkészítés:
A szedret összekeverjük a nyírfacukor felével,és felfogjuk a levét.
Ebbe lecsorgott gyümölcslében elkeverjük a zselatint(szükség szerint egy pici vizet adhatunk hozzá),folyamatos keverés mellett felforraljuk és félretesszük hűlni.
Mindkét gyümölcsből tegyünk félre 1-1 maréknyit.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot,a langyosra hűlt zselatint,a nyírfacukor másik felét,a szedret,a megmosott és felaprított epret.
A tejszínt habbá verjük a habfixálóval,és óvatosan ezt is a joghurtos-gyümölcsös alapba forgatjuk.
Egy kuglóf,vagy koszorú formának kirakjuk az alját a félretett gyümölcsökkel,majd beleöntjük a masszát.
Egy éjszakára betesszük a hűtőbe,hogy megdermedjen.
Tálaláskor tegyünk egy nagy tálba forró vizet és mártsuk bele a kuglóf formát néhány pillanatra,borítsunk rá egy tálat,fordítsuk meg,így könnyen kijön a formából.
Én szilikon formát használtam,ezzel igazán könnyű dolgozni.
A legtöbb gyümölccsel elkészíthető,feltétlenül próbáljátok ki! :-)
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.