Béres Andrea receptje és fotója
Töltelék:
1,5 kg alma ,4 evőkanál nyírfacukor,1 teáskanál fahéj,1 csomag vaníliás pudingpor (aki nem cukorbeteg és szereti, tehet bele mazsolát).
Az almát meghámozom és lereszelem. Egy kevés citromlével meglocsolom és 15 percet hagyom állni. Mikor levet engedett akkor kinyomkodom és 3 deci levet a pudingporral simára keverek és megfőzöm. Az almára ráteszem a cukrot, fahéjat és a pudinggal összeforgatom. Ha nem elég a lé, vizet adok hozzá.
Tészta:
500 g liszt, 250 g vaj, 2 evőkanál nyírfacukor,1 tojás és 1 tojás sárgája, csipet só,1 teáskanál sütőpor,1/2 deci tejszín vagy 3 evőkanál tejföl.
A lisztet elkeverem a sütőporral, sóval, nyírfacukorral, belemorzsolom a vajat. A tojásokkal és egy kevés tejszínnel összeállítom a tésztát. 2 cipóra osztom és 20 percet pihenni hagyom. Közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral és a tészta egyik felét kinyújtva beleteszem. Megszórom darált dióval és a tölteléket elsimítom rajta. A másik kinyújtott tésztával befedem és villával megszurkálom.. A kimaradt tojásfehérjével lekenem.
180 fokos sütőben sütöm kb. 30 percig.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.