HTML

Címkék

áfonya (2) agg mónika (1) ajándékcsomag (1) alimentaria 2012 (1) alma (5) almakrém (1) almás (1) almás pite (2) almás szelet (1) amerikai (1) ár/érték (7) arabízek (1) aranygaluska (1) babhéj (1) barack (1) barcelona (1) bazsalikom (1) bejgli (1) bélflóra (1) béres andrea (9) boci torta (2) bögrés süti (2) bonbon (1) bottlik józsef (1) brownie (2) burgonya torta (1) candida (1) chili (1) citrom (2) citromfű (4) citromfüves túrós epertorta (1) cobler (1) csermák ancsa (1) csiga (1) csíkos (1) csili (1) csoki (3) csokipuding (1) csokis piskóta (1) csokis piskótarolád (1) csokitorta (2) csokoládé (19) csokoládészuflé (1) csokoládétorta (2) cukor (1) cukorbetegség (42) cukormentes (74) cukormentes bejgli (1) cukormentes csokoládétorta (1) cukormentes túró rudi (1) cukroskata (1) curd (1) datolya (1) dékány alexandra (1) desszert (2) desszertgolyó (1) diabetikus (71) diéta (2) dió (4) dunahullám (1) duplán gesztenyés süti (1) édesegészség (2) egészség (1) egészségeskeksz (1) egészséges recept (3) egyensúly (1) eper (10) epertorta (1) epres (1) epresfinomsag (1) erdei gyümölcs (2) erdei gyümölcsös joghurtkoszorú (1) erdő (1) eredmények (2) eredmények (1) eredményhirdetés (9) erőss (1) események (18) étcsoki (1) étcsokoládé (2) fagyi (2) fahéj (6) fahéjascukor (1) fahéjas gyömbéres szilva torta (1) fánk (2) faragó erzsébet (1) farkasbetti (1) farsangi fánk (1) február (1) fekete (1) feketeerdő (1) fekete áfonya (1) fogyókúra (2) fokhagyma (1) géher dorka (1) gelarto rosa (2) gesztenye (2) gesztenyés kocka (1) gluténmentes (1) golyó (1) gőzgombóc (1) gyermekláncfű (1) gyógytea (1) gyömbér (1) gyümölcs (1) gyümölcstorta (1) házilekvár (1) házi mustár (1) herbaház (2) hirtling irén (1) hópárduc (1) hortobágyi anna (12) horváth helga (1) hütte (1) immunrendszer (1) innoval (1) január (1) joghurt (6) joghurtdesszert (1) joghurtkrém (2) kakaós (1) kakaóscsiga (1) kakaós csiga (1) karob (2) kávé (1) kecskeruta (1) keksz (2) kekszmanufaktúra (1) kekszszalámi (1) képviselőfánk (1) kerekes ildikó (2) kijevi krémes (1) kinder bueno torta (1) kókusz (4) kókuszliszt (1) körte (2) kóstoltatás (9) koszogovits sándorné (1) kráteres torta (1) krémes (1) kriston andrea (1) kukoricafelfújt (1) kukoricaliszt (2) kukucskálós túrós (1) la delizia (2) lekvár (1) lekváros linzer (2) levendula (1) leves (1) life (1) linzer (1) lisztérzékenység (2) lúdláb torta (1) mák (3) mákos muffin (1) mákos süti (1) máktorta (1) mák mousse torta vérnarancs curddel (1) málna (3) málnás muffin (1) mandula (3) mandulatorta (1) mangós narancsos túrótorta (1) marcipán (2) mascarpone (3) mascarponés citromtorta (1) mazsola (2) meddőség (1) mediline (1) mediline üzletház (3) megfázás (1) meggy (6) meggyes túrókrém (1) menta (1) mézeskalács (1) miért jobb a nyírfacukor (2) miért jó a fogaknak a nyírfacukor? (1) miért jó a nyírfacukor (39) mini túrós kosárkák (1) mi a (1) mi a nyírfacukor (1) mogyoró (1) mogyorós csók (1) mousse (1) muffin (6) murányi zita (6) mustár (1) narancs (1) narancslekvár (1) narancsos csokis fánk (1) narancsos túrós (1) narancsos zserbó (1) nyertesek (1) nyírfa (1) nyírfacukor (120) nyírfacukor termékek (1) nyírfaméz (1) nyírfa cukor (1) oligo (1) őszi desszert (1) pacsi judit (1) palacsinta (1) papp mihályné marika (1) pap kutasi szilvia (3) paradicsom (1) paradicsomlekvár (1) passné jakab henrietta (1) pcos (1) piskóta (1) piskóta sütés nélkül (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pite (1) pohárkrém (1) pohár desszert (1) prebiotikum (1) premium (1) probiotikum (1) puding (3) receptek (109) receptverseny (96) receptverseny. (2) receptverseny 2. forduló (1) receptverseny március (1) reform torta (1) répatorta (1) reszelt (1) reszelt tészta (1) reszelt tésztás túrós sütemény (1) rétes (4) ribizli (1) rizsgolyó (2) rizspuding (1) rost (1) rudi (1) sacher (2) sajttorta (1) sárgabarack (1) sárgabaracklekvár (1) sárgarépa (1) sokmagvas (1) somlói galuska (1) sült puding (1) sütemény (37) sütés (1) süti (1) sütőtök (3) szeder (4) szedresfagyi (1) szent istván bazilika (1) szilva (2) szilvalekvár (1) szilveszter (1) szuflé (1) technikák (24) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejcukorérzékenység (1) tejszínes kávékrém (1) tejszínhab (1) tészta (1) tiramisu (1) tönkölyliszt (2) tönköly liszt (1) torta (7) túró (4) túrórudi (1) túrós citromos zablepény (1) túrós rétes (1) túrótorta (1) túró rudi (1) túró rudi házilag (2) túró töltelék (1) újdonság (1) valentin nap (1) vanília (2) vaniliapuding (1) vaníliasodó (1) vanillin (1) vargarita (1) verderber katalin (4) vérnarancs (1) vilmoskörte (1) xilit (1) xylit (1) xylitol (2) zab (1) zabfalatok (1) zabkorpa (2) zabsüti (1) zselatin (1) zsolt (1) nyírfacukor (42)

2012.04.18. 07:20 EdesenEgeszseges

Receptverseny/Április: Mák mousse torta vérnarancs curddel

 

Verderber Katalin receptje és fotója

 

Hozzávalók:


  Piskóta:

1 tojás
55 g Nyírfacukor
70 g liszt (szénhidrátcsökkentett)
2 evőkanál mák
50 ml tej
50 ml olaj

Mákmousse:

100 g mák
100 ml tej
1 citrom
1 teáskanál vanília kivonat
4 tojás sárgája
80 g Nyírfacukor
40 ml víz
5 lap zselatin
100 ml tejszín

Vérnarancs curd:

2 kisebb vérnarancs
1 citrom
3 tojás enyhén felverve
100 g Nyírfacukor
85 g vaj

Tojáshab:

4 tojásfehérje
80 g Nyírfacukor


Elkészítés:

 

Először elkészítjük a piskótát, 3 lapot sütünk én külön szoktam a lapokat megsütni, ez a mennyiség egy lapra vonatkozik 18 cm-s tortaformában megsütve. Előkészítjük  a tortaformát, kibéleljük sütőpapírral A tojást habosra keverjük a Nyírfacukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd az olajjal összekevert tejet, végül a darált mákot. Beleöntjük a formába és 180 C –os sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróba!)
Ezt megismételjük még kétszer.
 


Közben elkészíthetjük a vérnarancs curd –öt: 

A citrusok héját lereszeljük és a levükkel együtt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a tojást a Nyírfacukrot és végül a vajat, alacsony hőfokon kevergetve besűrítjük. Amikor elkészült félretesszük.

Mákmousse:

A mákot daráljuk le a Nyírfacukorral, folyamatosan kevergetve főzzük meg a tejben, ha felszívta a folyadékot akkor van kész. Közben áztassuk be a zselatint hideg vízbe.  A citrom héját belereszeljük és hozzáadjuk a vanília kivonatot.
A tojássárgáját gőz fölött habosra keverjük a Nyírfacukorral és a vízzel.
Oldjuk fel a zselatint, csurgassuk a mákos részbe majd adjuk hozzá a habosra kevert tojássárgáját, lazítsuk a keményre vert tejszínhabbal.
Ha kihűltek a lapok összeállíthatjuk a tortát. Összekapcsoljuk a tortaformát, belehelyezünk egy lapot és megkenjük a vérnarancs curd –del, majd ráöntjük a mousse felét, egy újabb lapot helyezünk rá, ismét curd és a mousse másik fele, végül rátesszük az utolsó lapunkat is. A tortát hűtőbe tesszük egy éjszakára, de legalább két órára.
Ha kihűlt és összeértek az ízek, kivesszük a hűtőből, lekapcsoljuk róla a karikát. Felverjük a tojáshabot a Nyírfacukorral, megkenjük vele a tortát, hogy kis csúcsok legyenek rejta, majd konyhai karamellizálóval megpörköljük a csúcsait, én még szárított rózsabimbókkal díszítettem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek mák technikák receptverseny diabetikus cukormentes mousse vérnarancs nyírfacukor curd verderber katalin mák mousse torta vérnarancs curddel


A bejegyzés trackback címe:

https://edesenegeszseges.blog.hu/api/trackback/id/tr24453133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása