Hortobágyi Anna fotója és receptje
Hozzávalók:
-20 dkg mascarpone
-20 dkg liszt
-10 dkg nyírfacukor
-4 tojás
-20 dkg eper
-1 cs. sütőpor
-200 ml tej
-0.5 dl olaj
-csipet só
A tetejére:
500 ml tejszín
-10 dkg nyírfacukor
-1 szál citromfű
-2 csomag habfixáló
-1/2 rúd vanília
A díszítéshez:
-eper
A lisztből tegyünk félre egy evőkanálnyit, a többit szitáljuk egy tálba a sütőporral és keverjük bele a csipet sót és a nyírfacukrot.
Üssük bele a tojások sárgáját, tegyük bele a mascarponét, a tejet és az olajat.
Az epret mossuk meg, szárazzuk le, vágjuk apró kockákra és a félretett liszttel elkeverve keverjük a tésztába. ( Azért kell a liszt a gyümölcsre, mert így nem süllyed le a süti aljára) .
Verjük fel a tojások fehérjét és óvatosan forgassuk a tésztához.
A muffin tepsibe tegyünk papír kapszlikat és töltsük meg 2/3-ig a tésztával, majd toljuk előmelegített közép meleg sütőbe.
Ebből a mennyiségből 20 db muffin lesz.
A második tepsinél üresen maradt mélyedéseket töltsük meg vízzel, így szép egyenletesen sül majd a tészta.
Azt fogjuk tapasztalni, hogy a muffinok szépen megemelkednek, aztán egy adott pillanatban " behorpad " a tetejük.Ettől nem kell megijedni, így kell viselkednie, mert majd itt lesz a helye a jó nagy kanál vaníliás-citromfüves tejszínnek. :-)
A megsült muffinokat tegyük félre hűlni.
A citromfüvet vágjuk nagyon-nagyon apróra.
A hideg (!!!) tejszínbe kaparjuk bele a vaníliarúd belsejét (a többit nyomjuk bele a cukortartóba, pár nap alatt átveszi az aromáját) ,és adjuk hozzá a nyírfacukrot, majd verjük fel.
A tejszínhabhoz a végén óvatosan keverjük hozzá az aprított citromfüvet.
Tálaláskor mindegyik süti tetejére kanalazzunk a csodás habból.
Eperszemekkel díszítsük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal