Gyáfrás Zsuzsi receptje és fotója
Hozzávalók:
1. tésztalap:
1. tésztalap:
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 ek. liszt
- 5 ek. Nyírfacukor
- 5 ek. darált mák
2. tésztalap:
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 ek. liszt
- 5 ek. Nyírfacukor
- 5 ek. darált dió
3. tésztalap:
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 ek. liszt
- 5 ek. Nyírfacukor
- 5 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 3 ek. tej
Krém:
- 1 l tej
- 9-10 ek. búzadara (gríz)
- 25 dkg Rama margarin
- 25 dkg Nyírfaporcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg reszelt csokoládé
Elkészítés:
Tészta:
Az első tésztalaphoz való hozzávalókat kimérjük, egy tálban összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elkenjük (30x30 tepsiben). Előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük. Pár percet várunk, és enyhén lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hűlni hagyjuk.
Ugyanígy elkészítjük a diós, majd a kakaós lapot, melyeket szintén enyhén lisztezett gyúrólapon hagyunk hűlni, miután lehúztuk róluk a sütőpapírt.
Krém:
A tejet egy lábasban felforraljuk, a darát folyamatos keveréssel belekeverjük, és 3-4 percig kis lángon főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, majd szorosan lefedve, még 5 percig duzzadni hagyjuk. Az átlagosnál sűrűbb tejbegríz lesz belőle, amit hideg vízbe állítva kihűtünk. Amíg hűl, a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, és a kihűlt tejbegrízhez adjuk.
Összeállítás:
A három tésztalapot a krémmel megkenve egymásra rétegezzük (mákos-kakaós-diós). A krémmel úgy kell gazdálkodni, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Miután megkentük a tetejét, reszelt csokoládéval díszítjük. Egy kicsit pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!
Tészta:
Az első tésztalaphoz való hozzávalókat kimérjük, egy tálban összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elkenjük (30x30 tepsiben). Előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük. Pár percet várunk, és enyhén lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hűlni hagyjuk.
Ugyanígy elkészítjük a diós, majd a kakaós lapot, melyeket szintén enyhén lisztezett gyúrólapon hagyunk hűlni, miután lehúztuk róluk a sütőpapírt.
Krém:
A tejet egy lábasban felforraljuk, a darát folyamatos keveréssel belekeverjük, és 3-4 percig kis lángon főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, majd szorosan lefedve, még 5 percig duzzadni hagyjuk. Az átlagosnál sűrűbb tejbegríz lesz belőle, amit hideg vízbe állítva kihűtünk. Amíg hűl, a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, és a kihűlt tejbegrízhez adjuk.
Összeállítás:
A három tésztalapot a krémmel megkenve egymásra rétegezzük (mákos-kakaós-diós). A krémmel úgy kell gazdálkodni, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Miután megkentük a tetejét, reszelt csokoládéval díszítjük. Egy kicsit pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.