Pap Kutasi Szilvia receptje és fotója
6 evőkanál Nyírfaporcukor
10 dkg vaj
6 evőkanál finomliszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
1 csomag (49 g) főznivaló vanília ízű pudingpor
3 dl tej
20 dkg Nyírfaporcukor
20 dkg vaj
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 evőkanál rum
A tetejére:
6 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1. A tojások sárgáját a Nyírfacukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
2. Egy nagy tepsit vajjal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
3. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha vajat először magában, majd a többi Nyírfaporcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.
4. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a Nyírfacukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport is szitálhatunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.