Kunt Tomán Viktória receptje és fotója
Hozzávalók
- 10 dkg Nyírfacukor
- 3 tojás
- 5 dkg fehér tönkölyliszt
- 5 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
- csipet só
Hozzávalók a krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg Nyírfacukor Por
Elkészítés
A tojásokat a Nyírfacukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 170 fokos sütőben (légkeveréses) addig sütjük, amíg el nem kezd barnulni a piskóta teteje - kb. 15 perc. (tűpróbát végezhetünk, mielőtt kivesszük a sütőből.) Ha kész a piskóta, nedves konyharuhára borítjuk, levesszük róla a papírt, és a konyharuhával feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet gyorsan: elkeverjük a mascarponét a kókuszreszelékkel és Nyírfacukorral. Ezt követően kitekerjük a piskótát, és eloszlatjuk rajta a krémet pár evőkanál kivételével. Feltekerjük, kívülről megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk még egy kevés kókuszreszelékkel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.