Herczegné Knapp Daniella receptje és fotója
Hozzávalók
A tésztához
3 db tojás
3 dkg olvasztott Rama
2 ek szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
1 ek finomliszt
2 ek holland cukrozatlan kakaópor
3 ek Nyírfacukor
1,5 ek kefír
1/2 kk sütőpor
A töltelékhez
4 dkg dió
1,5 ek zabkorpa
2 ek Nyírfacukor
0,5dl habtejszín
2 dkg vaj (nem margarin)
A mázhoz
5 dkg vaj (nem margarin)
2-3 ek holland kakaópor
1-2 ek Nyírfacukor
Elkészítés
Tészta: A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a Nyírfacukorral, valamint az olvasztott vajjal és a kefírrel.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük egy másik tálba, és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájás-vajas keverékhez. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan belekeverjük.
Egy tortaformába öntjük, és megsütjük (érdemes tűpróbát végezni).
Közben a diós tölteléket elkészítjük. Ledaráljuk a diót a nyírfacukorral, majd hozzámorzsoljuk a vajat, és beleöntjük a 2 kis kávétejszínt, valamint a zabkorpát is hozzáadjuk, és felfőzzük a mikróban, hogy krémes állagú legyen.
Amikor kisült a tésztánk, egy tetszőleges süteményszaggatóval kiszaggatjuk, és attól függően, hogy hány réteget szeretnénk, elvágjuk keresztbe a korongokat (én 3 rétegűt készítettem).
A korongokat megkenjük a töltelékkel és összeragasztjuk őket.
Ezután elkészítjük a csokoládémázat úgy, hogy a vajat megolvasztjuk, beletesszük a Nyírfacukrot és a kakaóport (sűrűn folyó mázat kell hogy kapjunk). De használhatunk cukormentes csokoládét is a bevonáshoz!
A töltött korongok oldalát beleforgatjuk a csokimázba, a tetejüket pedig díszítjük vele nyomózsák segítségével. A tetejükre egy fél szem diót rakunk, és lehűtjük, hogy a máz megdermedjen.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.