A "cukormentes" élet legnagyobb erőpróbája, mikor egy-egy ínycsiklandó desszerttel találjuk szemben magunkat. Ez a csodálatos csokoládétorta még nyírfacukorral elkészítve sem tekinthető diétásnak a mogyoró és a kakaó miatt, de a cukorbetegekre nézve más veszélyeket is rejteget: azt javasoljuk, hogy mindenképpen hagyják ki belőle az alkoholt, vagy helyettesítsék rum aromával és válasszanak legalább 90 % kakaótartalmú csokoládét.
Hozzávalók:
Tészta
7 egész tojás
150 g nyírfacukor
100 g darált mogyoró
5 evőkanál liszt
5 evőkanál jó minőségű kakaópor
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat és a többi hozzávalót, gyengén kevergetve. Kivajazott, 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb. 30 percig. Az első tíz percben nem szabad kinyitni a sütőt, nehogy összeessen a tészta.
Krém
7,5 liter tej
350 g nyírfacukor
100 g liszt
5 evőkanál kakaópor
250 g vaj
100 g 70 %-os csokoládé
3 cl konyak
A tejből, a lisztből, a cukorból és a kakaóból sűrű masszát főzünk, melyben feloldjuk a csokoládét is. Félig kihűtjük, és hozzáadjuk a habosra kikevert vajat. A tésztát három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívül is bevonjuk vele a tortát. Csokoládét reszelünk rá, és enyhén megszórjuk nyírfacukorból készült porcukorral.

A tortát Bezselics Ildikó, a Két cica konyhája bloggere készítette el számunkra.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal