Ha édesítőnek nyírfacukrot használunk, önmagában sokkal egészségesebb nassolnivalót készíthetünk, de ha a választásnak egészségügyi indokai is vannak, érdemes a többi összetevőt is alaposabban átgondolni. Ez a felfújt könnyű és habos, de a kukoricaliszt miatt a lisztérzékenyek is fogyaszthatják, az ízesítőnek választott friss citromfű levél pedig nemcsak nyugtató hatású, hanem az emésztést is serkenti, így a fogyókúrázók és a cukorbetegek is büntetlenül elfogyaszthatnak belőle egy-egy szeletet.
Hozzávalók:
- - 150 g kukoricaliszt
- - 100 g nyírfacukor
- - 1 citrom
- - 7 tojás
- - 7 dl tej
- - só
- - 10 dkg vaj
- - 1 evőkanál apróra vágott citromfű
A lisztet a tejjel felfőzzük, és hozzákeverjük a vajat. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött lisztet, és a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük, végül belekeverjük a citromfüvet is. A tojások fehérjét habbá verjük, ezzel lazítjuk a tésztát, melyet 160 fokon 30 percig sütünk.
Recept: Két cica konyhája
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: fix Heat pump 2018.10.20. 17:08:25
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.