Nem tudtuk eldönteni, e formájában nevezhetjük-e tiramisunak ezt a desszertet: kávé helyett házi szörpöt, amaretto helyett pedig pálinkát használtunk, és telepakoltuk friss gyümölccsel. A mascarponekrém vaníliás helyett citromos - csak a babapiskóta a régi. Viszont összességében véve nagyon friss, zamatos és könnyű: igazi egészséges csemege az év bármely szakaszában.
SZEZONÁLIS TIPP: Készítsük friss áfonyával vagy nyírfacukros birsalmakompóttal!
Hozzávalók:
- 2 dl házi szörp
- 4 cl gyümölcspálinka (elhagyható, ha gyerekek is fogyasztják)
- 3 tojás
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 2 citrom reszelt héja
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg babapiskóta
- 30 dkg friss gyümölcs vagy kompót lecsöpögtetve
A szörpöt a pálinkával összekeverjük. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk: a sárgákat a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájából készült krémhez adjuk hozzá a mascarponét, majd a fehérjét is alákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
A piskótákat egy tálba fektetjük, meglocsoljuk a pálinkás szörppel, közé rakjuk a gyümölcsöt, majd rákenjük a krémet. Erre még egy réteget teszünk ugyanígy, majd a tetejét szintén gyümölcsökkel díszítjük, és fogyasztás előtt négy órára a hűtőbe tesszük.
Recept: Két Cica konyhája
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.