A receptet és a fotókat Hirtling Iréntől kaptuk:
Nálunk a családban,most ez a torta az ügyeletes kedvenc,ezért is szeretném a receptversenybe benevezni!
Kráteres torta
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 liter tej (9+1 dl)
2 cs. (vaníliás) puding
5 tojás (szétválasztva)
20 dkg Nyírfacukor (+ a pudingba ízlés szerint, 2ek.)
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 dl olaj
25 dkg liszt
2 ek. kakaó
1 nagy doboz tejföl
2 ek. Nyírfacukor Porcukor
gyümölcs ízlés szerint (ribizli, málna, meggy)
2 cs. (vaníliás) puding
5 tojás (szétválasztva)
20 dkg Nyírfacukor (+ a pudingba ízlés szerint, 2ek.)
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 dl olaj
25 dkg liszt
2 ek. kakaó
1 nagy doboz tejföl
2 ek. Nyírfacukor Porcukor
gyümölcs ízlés szerint (ribizli, málna, meggy)
Elkészítése:
Először megfőzzük a pudingot, majd félretesszük és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ezután a tojássárgáját összekeverjük a Nyírfacukorral, a vaníliás cukorral és hozzáöntjük az 1 dl tejet és olajat. Elkeverjük benne a lisztet, a sütőport és kakaót. Kemény habbá verjük fel a tojásfehérjét, végül pedig ezt adjuk hozzá a masszához, mert ez könnyít majd a tésztán és meg is sokszorozza annak mennyiségét.
Először megfőzzük a pudingot, majd félretesszük és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ezután a tojássárgáját összekeverjük a Nyírfacukorral, a vaníliás cukorral és hozzáöntjük az 1 dl tejet és olajat. Elkeverjük benne a lisztet, a sütőport és kakaót. Kemény habbá verjük fel a tojásfehérjét, végül pedig ezt adjuk hozzá a masszához, mert ez könnyít majd a tésztán és meg is sokszorozza annak mennyiségét.
A tortaformát (tepsit) kivajazzuk, belisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Ezután egy kanál segítségével beleszaggatjuk a pudingot a tésztába, ez adja majd a "krátereket". Miután ezzel végeztünk, még egy kis gyümölccsel is feldobhatjuk a tortánkat: mi főleg ribizlit használtunk, mert az könnyű gyümölcs, így nem süllyed le teljesen, de raktunk még bele meggyet, némi málnát. Ha ezzel kész vagyunk és maradt még puding, azt még ráhalmozhatjuk, hogy több rétegben legyen a sütink tölteléke.
Sütés:
180 fokon tűpróbáig sütjük.
Miután elkészült, a tejfölt összekeverjük a Nyírfa Porcukorral és ezt a tortánk tetejére öntjük, amitől nagyon finom lesz (még ha elsőre furcsán is hangzik).
180 fokon tűpróbáig sütjük.
Miután elkészült, a tejfölt összekeverjük a Nyírfa Porcukorral és ezt a tortánk tetejére öntjük, amitől nagyon finom lesz (még ha elsőre furcsán is hangzik).
Hagyjuk kihűlni, majd ezután tálalhatjuk!
Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.