Faragó Erzsébet receptje és fotója
Reszelt tésztás túrós sütemény
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg zabpehelyliszt
- 25 dkg teavaj VAGY 2 dl olíva olaj
- 15 dkg nyírfacukor
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 1 tojás SÁRGÁJA
- 3 evőkanál kakaópor /nem cukros/
Töltelékhez:
- 10 dkg mazsola / forró vízbe áztatva ,hogy puha legyen/
- 1 kg tehéntúró
- 5-10 dkg apró szemű zabpehely
- 3 egész tojás + 1 fehérje
- 15 dkg nyírfacukor + 10 dkg nyírfacukor a fehérjébe is !!!!
- 2 citrom héja lereszelve
Elkészítése:
Elmorzsoljuk a teavajat / VAGY az olíva olajat / a lisztbe majd hozzáadjuk a cukrot,sütőport, sót és a tojássárgáját. Végül beleszitáljuk a kakaót és jó alaposan összedolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk , cipókat formázunk belőle majd fóliába csomagoljuk és egy éjszakára a FAGYASZTÓBA tesszük. A túrót áttörjük és belekeverjük a mazsolát, zabpelyhet, 3 tojás SÁRGÁJÁT , 15 dkg nyírfacukrot, és a citromhéjat.
4 db tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a 10 dkg cukrot és ezzel együtt kemény habbá verjük! Végül belekeverem a túróba és eldolgozom óvatosan!
4 db tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a 10 dkg cukrot és ezzel együtt kemény habbá verjük! Végül belekeverem a túróba és eldolgozom óvatosan!
A sütőt közepes erősségen bekapcsolom. A tepsit kibélelem sütőpapírral.Az egyik tészta cipót nagy lukú reszelővel a tepsire reszelem, majd ráteszem a túró tölteléket. Végül a másik tészta cipót is a tetejére reszelem. Közepes lángon 35-40 percig sütöm.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.