Dékány Alexandra receptje és fotója
Rumos csokoládétorta
180 g keserű csokoládé
150 g vaj
1 evőkanál nyírfacukor
4 tojás
3 ek rum vagy rumaroma
100 g babapiskóta
50 g fehér csokoládé
100 g tejcsokoládé
kevés főzőtejszín
Gőz felett megolvasztjuk a keserű csokit. Egy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral.
Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját a masszába keverjük. A masszába belekeverjük a megolvasztott csokoládét, és beletesszük a rumot. Szétmorzsoljuk a babapiskótát (vagy apró darabokra vágjuk, kb. 1 cm-esekre), és a masszába keverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, és óvatosan összeforgatjuk a masszával. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
A fehércsokit és a tejcsokit külön-külön megolvasztjuk, majd ráöntjük a kihűlt tortára (nem keverjük el teljesen, hogy "cirmos" maradjon), és elsimítjuk rajta. Ezután hűtőbe tesszük, így a tetején a csoki meg fog keményedni. Ha ezt nem szeretnénk, akkor a gőzölésnél mindkét csokihoz adjunk egy kis főzőtejszínt.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.